Luna pentru viață a început la Chișinău cu Flori pentru mămici!

 

Început de primăvară, început de viață, început de Luna pentru viață 2019. În Republica Moldova, Luna pentru viață se află la a V-a ediție.

Azi, 1 martie 2019, câțiva voluntari din cadrul Asociației Moldova pentru viață au oferit în dar flori, calendare de buzunar și mesaje de felicitare celor peste 60 de mămici care au ales viața copiilor lor, dar și femeilor însărcinate care se pregătesc să nască la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

Câtă viață iese la iveală primăvara! Dar nu numai în natura din jur… ci și în om. După nouă luni de ghemotoceală, campionii vieții au văzut lumina vieții. Se bucură mămicile, tăticii, bunicii, prietenii și toți cei care au sprijinit mama și copilul pe care îl purta în pântece. Este o datorie imperioasă a întregii societăți să-și asume angajamentul pentru viețile umane, pentru cei mai tineri și vulnerabili dintre noi: copiii nenăscuți, pentru că cineva, cândva, ne-a ajutat și pe noi să ne naștem, să ne bucurăm de albastrul cerului, de cântecul păsărilor și de tot ce e frumos și sfânt în lume. Doar astfel putem spera că viața țării noastre se poate schimba în bine, căci toți avem o responsabilitate față de darul unic al vieții, față de lumina pe care fiecare copil o aduce pe lume și care poate armoniza viața noastră.

Tot ce e frumos pe lume, pentru om a fost creat, iar copiii, fiind curați, surprind totul îmbrăcat în veșmânt luminos. Trăiască viața!

Un buchet de mulțumiri aducem Doamnei Mariana R. (Chișinău) pentru frumoasa colaborare, tinerilor voluntari pentru timpul acordat, precum și Doamnei Diana Vrabie, moașă de salon în ,,Terapia sarcinii” de la Centrul Mamei și a Copilului, care ne-a înlesnit punerea în practică a gândului nostru.

Menționăm că în perioada 1-31 martie 2019 se vor desfășura mai multe evenimente sub egida ,,Unic din prima secundă”, pentru a atrage atenția asupra importanței fundamentale a vieții. În această perioadă, în peste 200 de orașe și sate din Republica Moldova va avea loc Luna pentru viață 2019 ,,Unic din prima secundă”, care va avea ca punct culminant Marșul pentru viață, organizat sâmbătă, 23 martie 2019. Vă îndemnăm să sprijiniți organizarea acestor evenimente pro-viață, pentru că ele pot construi o coloană vertebrală pentru sprijinirea copiilor, mamelor, familiilor! Vă așteptăm cu drag!

Biroul de presă AO Moldova pentru viață