Omul – cel mai mare dar!

 

Aceasta a fost tema a două întâlniri, pe 1 și pe 5 martie 2019, între elevii Gimnaziului ,,Ion Creangă” din satul Teleșeu (r. Orhei), respectiv cu elevii Liceului Teoretic ,,Meșterul Manole” din satul Sălcuța (r. Căușeni), și Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață.

Fiecare dintre noi ne dăm seama că nu am putea trăi fără ceilalți și atunci realizăm că omul este cel mai mare dar din această lume. Acest cel mai mare dar, omul, nu apare deodată om matur, ci pornește când încă nu știu nici un alt om despre el, doar Cel ce l-a creat.

Când se zămislește un copil, vine pe lume un om, plămădit din țărâna pământului, ascuns în pântecele cald al mamei și însuflețit cu sufletul cel mai prețios și demn. După nouă luni de cocoloșeală, se rostogolește din burtica binecuvântată a mamei la lumina vieții. Toți copiii se bucură de viață și toți cei care au ajutat-o pe mamă, sunt campioni ai vieții – iată minunata poveste a fiecărui copil, a părinților și a acelor din jurul lor, mai frumoasă decât orice spectacol al lumii.

Și, după Dumnezeu, cine este în rolul principal? Nu vrem să îl supărăm pe bărbat, dar mare este rolul mamei, începând din momentul concepției! În primele 9 luni de viață, copilul este întreg în trupul mamei, iar apoi rămâne în brațele ei ani buni, iar când va fi mare și își va lua zborul, va rămâne și atunci în inima ei!

Să prețuim viața! Să iubim pe fiecare femeie ce poartă un prunc în pântec și pe fiecare prunc a cărui viață pâlpâie și vrea să vadă lumina vieții! Să o ajutăm, căci astfel ne aducem și noi contribuția necesară la cel mai mare dar – omul!

La finalul celor două întâlniri, Nadejda Usatîi a oferit tuturor participanților calendare de buzunar, reviste ,,Pentru viață” și a oferit în dar câte un set de cărți celor două instituții de învățământ.

Aducem sincere mulțumiri și felicitări Părintelui Dumitru Burlacu din s. Teleșeu și Părintelui Nicolae Jelihovschi din s. Sălcuța pentru inițiativa acestor întâlniri, precum și Domnului Sergiu Opaeț, directorul gimnaziului, Doamnei Ala Bordian, director adjunct educație I.P.G. ,,Ion Creangă” s. Teleșeu, precum și Doamnei Liuba Pleșca, directorul Liceului Teoretic ,,Meșterul Manole” din s. Sălcuța pentru călduroasa primire.

 

Amintim că a început Luna pentru viață ,,Unic din prima secundă”. Marșul pentru viață este la ediția a V-a ediție națională și este cel mai important eveniment public dedicat protejării vieții copiilor nenăscuți și născuți. În acest an, în Chișinău, Marșul va avea loc sâmbătă, 23 martie 2019, iar în peste 250 de orașe și sate s-a anunțat organizarea de activități pentru viață.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață