Luna pentru viață 2023 ,,Viitorul este pro-viață” continuă cu Flori pentru mămici!

Astăzi, 8 martie, în Luna pentru viață 2023 ,,Viitorul este pro-viață” s-a desfășurat a VII-a ediție a acțiunii ,,Flori pentru mămici”. Cele 120 de mame aflate la moment în cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău au primit în dar flori, mărțișoare și pliante din partea Asociației Moldova pentru viață.

Mamele au primit în dar 120 de lalele, mărțișoare, pliante și multă recunoștință pentru darul vieții. Tematica acestui an este dedicată tocmai acestor micuți aflați în pântecele mamelor, sau nou-născuți deoarece ei reprezintă viitorul, un viitor responsabil, conștientizat și asumat.

Emoțiile, zâmbetele calde, blândețea dar și jertfa, oboseala, răbdarea, toate s-au văzut oglindite în ochii femeilor felicitate astăzi chiar de ziua lor. Multe sunt gândurile unei femei pe cale să nască, mari sunt sentimentele și toate simțurile se concentrează către acest proces. Pe această lepădare de sine momentană, focusarea către noua viață, către miracol, am înaintat felicitările noastre.

,,Mă simt obosită, dar foarte împlinită că am născut.”

,,Ați fost și în 2021, vă mulțumesc!”

,,Să fie sănătoși toți copiii și toate mamele”.

O doamnă din Ucraina ,,Foarte frumos, vă mulțumesc. La noi nu se organizează astfel de acțiuni.”  Acestea sunt câteva din reacțiile primite în urma felicitărilor.

Aducem sincere mulțumiri administrației Institutului Mamei și Copilului, în persoana domnului director Sergiu Gladun, pentru frumoasa colaborare, doamnei Tatiana Elisei, moașă de salon în cadrul Centrului Mamei și Copilului, care ne-a ajutat să împărțim felicitările. Mulțumiri domnului Vladislav (Canada) pentru buchetele de flori  (gestul a fost făcut în memoria părinților săi). Multe mulțumiri și copiilor din cadrul Centrului Comunitar pentru Copii și Tineri ,,Andrieș” al Direcției pentru protecția drepturilor copilului, sect. Centru, care au confecționat 150 de mărțișoare cu îndrumarea doamnei Hristina Jabinschi, conducătorul cercului de Artă decorative. Materialele au fost procurate cu ajutorul părintelui Octavian Moșin.

Menționăm că în perioada 1-31 martie 2023 se vor desfășura mai multe activități pro-viață sub sloganul ,,Viitorul este pro-viață”.

Anul acesta, a fost aleasă data de 25 martie, sâmbătă, pentru a desfășura Marșul pentru viață Chișinău, ca punct culminant al Lunii pentru viață, ediția a IX-a.

Vă îndemnăm să sprijiniți activ organizarea evenimentelor pro-viață.

Andreea Rusanovschi