Activitate la Peresecina: Tinerii aleg viitorul pro-viață!

La data de 20 martie 2023, elevii claselor a IX-a – a XI-a de la Liceul Teoretic ,,Alexandru Donici” din s. Peresecina, r. Orhei au avut parte de un seminar intitulat ,,Tinerii aleg viitorul pro-viață!”. În mijlocul elevilor a fost Nadejda Usatîi, reprezentanta Asociației Moldova pentru viață.

Sufletul tânărului poate da naștere unei expresivități naturale dacă este clădit frumos. Familia, biserica, școala îl pot ajuta, îi pot fixa sufletul. Ce poate fi mai frumos ca un tânăr să învețe carte, să citească, să gândească profund și, mai ales, să ajute copiii nenăscuți. Prin viața frumoasă pe care o are poate construi un viitor luminos, temeinic, sprijinind femeia însărcinată și copilul din pântecele mamei.  

Viața tânărului trăită frumos, sub raport spiritual, poate ridica generații sănătoase pro-viață.

Concluzia întâlnirii a fost clară pentru adolescenți și este una care a adus bucurie că atunci când tinerii au valori sănătoase și neamul are un viitor prosper, cu fiecare copil nenăscut ascuns în pântecele cald al mamei.

La finalul întâlnirii, reprezentanta Asociației a oferit în dar tuturor celor prezenți materiale informative.

Adresăm felicitări și mulțumiri administrației Liceului Teoretic ,,Alexandru Donici” din s. Peresecina, în persoana Doamnei director Ana Ivanov, pentru călduroasa primire, precum și Pr. Eugen Pleșca pentru frumoasa inițiativă, și tuturor celor prezenți pentru bunăvoință.

Sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, spre folosul elevilor și al societății.

Menționăm că Luna pentru viață (1-31 martie) este dedicată activităților pentru viață, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2023 ,,Viitorul este pro-viață” organizat sâmbătă, 25 martie 2023. Evenimentele pro-viață se desfășoară în mai multe localități din țară, începând cu anul 2015. Organizatorii locali sunt independenți unii de alții.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață