Activitate la Căușeni: Dreptul la viață este o valoare inatacabilă!

Pe 8 aprilie curent tinerii clasei a XI-a de la Liceul Teoretic ,,Ion Creangă” din or. Căușeni au avut parte de o întâlnire dedicată dreptului la viață și demnitate al ființei umane. Împreună cu liceenii a fost Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, absolventă a programului de master Consiliere pentru probleme de familie, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, USM.

Dar când începe viața omului și cine ajută copilul nenăscut, cine sprijină femeia aflată în criză de sarcină? Începerea vieții umane din momentul concepției este dovedit științific. Aparatele ecografice tot mai dezvoltate de astăzi oferă posibilitatea de a confirma viața intrauterină prin evidențierea acesteia și ocazia de a asculta bătăile ritmice ale inimii încă de la 5-6 săptămâni de sarcină, iar mămica își poate admira copilașul în dezvoltarea lui pe ecranul ecografului.

Dar nu aparatele, ci omul este chemat să sprijine viața, folosind aparatele!

Care oameni? Alții și nu eu? Alții și nu tu?

În apărarea demnității umane, a dreptului la viață a fiecărui copil nenăscut suntem responsabili noi toți, adică fiecare dintre noi. Dacă ne iubim, dacă sprijinim și afirmăm cu tărie adevărul despre viață și despre sprijin, atunci și doar atunci putem construi o cetate măreață a binelui. O cetate în care fiecare este demn prin faptul că este și valoros când își împlinește rostul.

Să ne bucurăm de fiecare copil pe care Dumnezeu îl trimite în lume. Structurile noastre sufletești se întăresc cu fiecare viață pe care o îmbrățișăm și o sprijinim. Și fiecare îmbrățișare și sprijin creează un pod solid între generații!

Apoi, Nadejda împreună cu preotul Vasile Damaschin, protopop de Căușeni, au vizitat tinerele mămici de la IP Centrul Maternal ,,Pro-Familia” din Căușeni.

Nadejda a felicitat mămicile pentru curajul, decizia de a păstra sarcina, în ciuda tuturor dificultăților. Reprezentanta asociației le-a povestit despre Celine Dion, Cristiano Ronaldo, Andrea Bocelli, Jeff Bezos (fondator și CEO al Companiei Amazon, este în prezent cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere de peste 100 de miliarde de dolari) – mamele lor s-au confruntat cu multe opreliști, iar acum sunt bucuria întregii lumi, cinstea și protectorii mamelor lor! Nadejda a mărturisit despre criza de sarcină prin care a trecut mama sa. ,,Și eu mă bucur de viață, sper că părinții se bucură că au ales viața fraților mei și viața mea. Femeia a fost lăsată pe pământ cu darul de a naște prunci și de a continua neamul, de a răspândi pacea!” a susținut aceasta din urmă.

Atât liceenii, profesorii prezenți, mămicile de la Centrul maternal, cât și personalul din cadrul centrului au primit pliante informative și reviste ,,Pentru viață”.

Pe această cale felicităm și mulțumim preotului Vasile Damaschin, protopop r. Căușeni pentru buna organizare, precum și administrației liceului, în persoana doamnei Zinaida Caraja, director adjunct pentru problemele educației pentru călduroasa găzduire.

Amintim că Asociația ,,Moldova pentru viață” este primul ONG care a dezvoltat o mișcare de educație și sprijin în peste 426 de localități din Moldova în numai patru ani. Această dezvoltare a fost posibilă tocmai datorită importanței și prospețimii mesajului nostru și a modului de capacitare a interesului public pe teme foarte importante.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

aprilie 10, 2019

Etichete: , ,