Activitate la Călărași: A fi liber și responsabil în același timp

Pe 9 aprilie 2019, Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, a fost în mijlocul elevilor Școlii Profesionale din or. Călărași, în calitate de invitat și conferențiar.

Nadejda le-a vorbit tinerilor despre treptele vieții, libertate, frumusețe, curaj, demnitate, subliniind că acestea sunt valori oferite acestui popor, prin strămoși, dar și prin fiecare copil care se zămislește din oamenii acestui pământ.

Dumnezeu alege pe fiecare copil, i-a pus în trăistuță daruri și l-a trimis să călătorească pe pământ. Iar aici l-a încredințat tatălui și mamei, fraților și surorilor, rudelor, dascălilor, preoților și întregii societăți. În diferite măsuri, fiecare suntem responsabili de fiecare copil din această țară.

Voi tinerii, aveți o putere a vârstei pe care de o veți irosi nu o veți mai regăsi, dar dacă o veți lucra, ea va spori.

Sunteți în floarea vârstei. Trăiți-vă frumusețea! Păstrați-vă sănătatea! Căutați binele, frumosul, adevărul! Omul fără demnitate, fără onoare crede nu are nevoie de adevăr – de fapt adevărul l-ar face sănătos, adevărul l-ar elibera de propriile erori, adevărul l-ar înfrumuseța de propriile răni. Adevărul este o coloană a demnității. Să avem curajul să înmulțim binele, să fim liberi, să trăim în adevăr, să iubim viața, căci fricile ne atrofiază și nu putem spori lotul de putere sufletească.

Nu suntem aruncați întâmplător în aceste locuri. Acest pământ încărcat de jertfă ne cheamă și ne dă o putere – să fim responsabili față de acestea. Să lucrăm pe toate planurile binele, să ne ridicăm la demnitate de creștin.

Important e să fim uniți, să ajutăm vieții cu tot arsenalul de daruri menite să sprijine umanitatea. Să nu fim indiferenți de viețile copiilor nenăscuți, să nu avem inima împietrită față de femeile însărcinate, sub inima cărora se coace darul vieții.

Sincere mulțumiri Preotului dr. Vasile Negru, parohul bisericii ,,Sf. Ioan cel Milostiv” din or. Călărași pentru frumoasa inițiativă, precum și Domnului director Tudor Tihon și Doamnei Sorina Pruteanu, director adjunct pentru călduroasa primire.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

aprilie 12, 2019

Etichete: ,