Centrul de consiliere și sprijin pentru mame însărcinate „Sfânta Elisabeta” s-a deschis la Chișinău

Sâmbătă, 19 decembrie 2020, a avut loc sfințirea și deschiderea Centrului de consiliere și sprijin pentru mame însărcinate și familie ,,Sfânta Elisabeta” din Chișinău.

Slujba de sfințire și de binecuvântare a fost oficiată de Prof. univ. dr. preot Viorel Cojocaru, parohul ,,Bisericii Inimii Tăcute” din Chișinău. În cuvântul său, acesta a felicitat și încurajat deschiderea Centrului: ,,Este mare nevoie de implicare și efort pe direcția pro-viață. Nu va fi ușor, dar vor primi răsplata cea mare în ceruri cei care se implică”.

În cadrul evenimentului de deschidere, Nadejda Usatîi, coordonatorul centrului și președinte al Asociației Moldova pentru viață, a mulțumit tuturor celor din țară și din străinătate care au susținut această frumoasă activitate de sprijin pentru femeile și copiii țării noastre, precum și voluntarilor pentru munca deosebită.

Ea a spus „Oamenii cu năzuințe curate, prin efort statornic, cu darul lui Dumnezeu și cu sprijinul binefăcătorilor pot construi o lume pentru viață și astfel pot fi salvate multe suflete, multe conștiințe, multe familii și chiar popoare. Este important ca oamenii să cunoască realitatea crizei de sarcină care poate afecta orice femeie însărcinată. Sprijinirea ei este o lucrare a binelui prin care este ajutată să nască copilul unic și infinit de prețios ascuns în burtica ei.”

Sfântul Ierarh Nicolae, mare slujitor al lui Hristos și al oamenilor, mare făcător de minuni pe care îl sărbătorim astăzi, nu s-a înfricoșat de greutăți și a purtat cu bărbăție tot ceea ce i s-a întâmplat. Iar Sfinții părinți Zaharia și Elisabeta, părinții Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorii spirituali ai centrului, s-au remarcat prin răbdare, smerenie, credință în Dumnezeu, dragoste și curăție sufletească – aceste virtuți nădăjduim că le vor insufla și lucrătorilor și beneficiarilor centrului Sfânta Elisabeta.

Vă invităm să ne fiți alături în continuare, pentru a ocroti viața copiilor nenăscuți și pentru a dezvolta programe de sprijin pentru femeile în criză de sarcină. Sperăm ca pe termen lung să deschidem și alte centre de informare și sprijin și un cabinet medical cu ecograf și să derulăm programe de sprijin pentru adopție și sprijin pentru tați.

Credem că absolut orice efort de a veni în sprijinul femeilor însărcinate, al copiilor și al familiilor este ca o sămânță care, oricât de mică, în anii următori va înflori și va bucura pe alții.

Căutați să sprijiniți, să faceți binele, să le sfătuiți pe femeile însărcinate aflate în dificultate să ne caute! 95% dintre femeile care trec printr-o criză de sarcină și beneficiază de suport real aleg viața copilului.

Centrul ,,Sfânta Elisabeta” oferă sprijin mamelor în criză de sarcină prin servicii gratuite de consiliere psihologică și alte tipuri de suport în funcție de nevoile specifice.

Începând din 21 decembrie 2020, mamele în criză de sarcină pot solicita sprijinul Centrului (str. București, 59, scara 1, et. 3, Chișinău).

Susțineți proiectele pentru viață printr-o donație în contul Asociației Moldova pentru viață

IDNO 1015620004654

Codul IBAN: MD90AG000000022512941974

B.C. MOLDOVA-AGROINDBANK S.A.

Suc. 12 Chișinău

codul bancar AGRNMD2X438

Vă mulțumim pentru sprijinul pe care îl dăruiți vieții!

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

Adresa Centrului: str. București, 59, scara 1, et. 3, Chișinău

Telefon: 07940077

E-mail: centrulelisabeta@gmail.com