Activitatea ,,Protectori pentru viitori protectori”, cu asistenții parentali profesioniști

În 17, 18 și 19 noiembrie 2020, Serviciul de asistență parentală profesionistă din Chișinău a organizat trei seminarii dedicate protejării copiilor nenăscuți și născuți. Instruirile au fost susținute de Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, fiind precedate de introduceri din partea Doamnei Zinaida Micleușanu, șefa Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Se consideră că destinul omenirii se află în brațele mamei, iar vremea în care ea nu va mai ști să iubească și să dăruiască, este sfârșitul lumii. Oare ce o face pe femeia însărcinată să renunțe la puterea ei maternă, la vocația ei de a făuri oameni noi?

Majoritatea mărturiilor femeilor care au depășit o criză de sarcină indică că atitudinea tatălui copilului are o influență majoră asupra perioadei preconcepției și a aspirației legate de sarcină. Adică o mare parte din cazurile de criză de sarcină ar putea avea un alt itinerar și un parcurs fericit sub auspiciile unui cadru de protecție și sprijin masculin.

Când aceasta nu se întâmplă, este datoria celor din jur să sprijine pe cea care poartă o viață în pântecele ei, pentru ca inima ei să realizeze legătura firească cu inima care bate nu departe de ea – inima copilului. Dar, pentru ca ei să poată sprijini, au nevoie de cunoașterea cauzelor crizei de sarcină, a sentimentelor pe care le trăiesc femeile însărcinate în astfel de momente și a instrumentelor de ajutor. Aceste probleme au fost prezentate în cadrul celor trei seminarii.

La finalul întâlnirilor, Nadejda Usatîi a oferit în dar specialiștilor Serviciului și asistenților parentali profesioniști prezenți reviste ,,Pentru viață” și un set de cărți gazdei celor trei întâlniri.

Aducem felicitări și cordiale mulțumiri Doamnei Olga Zaharia, manager al Serviciului de asistență parentală profesionistă, pentru frumoasa inițiativă, precum și întregii echipe pentru buna organizare, și nu în ultimul rând tuturor celor prezenți pentru bunăvoință.

Sperăm să colaborăm și în viitor și să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, pentru a proteja viața copiilor nenăscuți și echilibrul vieții părinților – așa construim împreună viitorul frumos al societății noastre.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

noiembrie 27, 2020