Activități la Verona: Oriunde trăim, să alegem viața!

Aceasta a fost tema celor două întâlniri de duminică, 11 august 2019, cu comunitatea din Verona, Italia. În mijlocul oamenilor a fost Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, și Eliza Maria Cloțea, președintele Asociației Studenți pentru viață din București.

Credința, nădejdea și dragostea ne dau putința să înțelegem și să prețuim demnitatea și unicitatea omului din momentul concepției. Atunci când fiecărei vieții îi este respectat dreptul fundamental – dreptul la viață, atunci suntem creatori în mod deplin, atunci devenim grădinarii lui Dumnezeu într-o mare și superbă grădină, lumea alcătuită din toți oamenii creați după chipul Lui și spre asemănarea cu El.

Un om cu minte înțeleaptă duce o viață sănătoasă, împlinită și sub raport spiritual, și prin faptele sale consolidează cultura vieții. În mod opus, avortul distruge viața și este un act împotriva rațiunii, rațiune care ne spune că un copil mic și fără sprijin trebuie protejat. Avortul afectează și sufletul, îl rănește, iar un suflet rănit poate ajunge să strâmbe și pe alții.

Vocația creatoare a creștinului poate salva vieți, familii și popoare, dacă este pusă în lucrare. Un copil este o nouă lumină. Putem spera că viața noastră se poate schimba în bine, prin lumina pe care fiecare copil o aduce în lume.

Dacă iubim viața, să iubim și copilul aflat la începutul vieții, să o sprijinim pe mamă! Și noi am fost cândva mici, plăpânzi în pântecele mamelor noastre și ea, mama, ne-a iubit și ne-a născut. Să alegem viața oriunde trăim!

De aceea, afirmăm cu tărie că este firesc ca bărbații, familiile și societatea să sprijine cu tot ce este nevoie femeile însărcinate, căci ele au o contribuție unică la nașterea fiecărei persoane.

Concluzia întâlnirilor a fost clară pentru toți participanții și este una care a adus emoție și bucurie, emoția de a ne aminti cât de minunată este ființa umană și bucurie că ne-a făcut Dumnezeu acest dar al dragostei, al comuniunii care aduce sănătate sufletului: chemarea de a alcătui familii, familii care se unesc și alcătuiesc o societate.

 La finalul întâlnirilor, oamenii au primit în dar reviste ,,Pentru viață”, numărul pe anul 2019 – ,,Unic din prima secundă”, precum și câte un set de cărți cu tematică pro-viață pentru bibliotecile celor două biserici.

În lumina celor afirmate, aducem felicitări și mulțumiri Preotului Mihail Ursachi, parohul bisericii ,,Sf. Ștefan cel Mare și Sfânt” din Villafranca di Verona, și Preotului Vladimir Pavlescu, parohul  bisericii ,,Sf. Mc. Sofia și fiicele Vera, Nadejda și Liubovi” din Verona, pentru sprijin și buna organizare, și nu în ultimul rând tuturor celor prezenți pentru dragoste și călduroasa primire.

Totodată, ținem să aducem sincere mulțumiri Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (Iași) pentru materialele informative și tuturor celor care au pus umărul la această lucrare-împreună.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață