Activitate la Vancicăuți și Costiceni (regiunea Cernăuți): Omul bun se formează de la început!

Duminică, 28 iulie 2019, locuitorii comunității teritoriale unite Vancicăuți, regiunea Cernăuți, au avut posibilitatea să asiste la o serie de activități ce promovează valorile familiei și dreptul copiilor la viață, organizate de Nadejda Usatîi, președintele Asociației „Moldova pentru viață” din Chișinău, la invitația Asociației sportiv-culturale „Ștefan cel Mare și Sfânt” din raionul Noua Suliță.

Evenimentul pro-viață a avut tema „Omul bun se formează de la început” și s-a axat pe promovarea și consolidarea valorilor familiei tradiționale, respectul față de fiecare copil nenăscut și nevoia de a proteja viaţa omului. Prima acțiune s-a desfășurat în incinta Bibliotecii satului Vancicăuți, iar cea de-a doua în casa parohială a Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Costiceni.

Scopul evenimentului a fost informarea cetățenilor din cele două localități nord-basarabene, acum în Ucraina, despre importanța creării unei familii bazată pe valori, despre binecuvântarea și bucuria de a avea copii, dar și despre consecințele avortului.

Organizatorii au dorit să-i facă să înțeleagă pe locuitorii cât de importantă este viața unui om și cum nașterea unui copil, chiar dacă „neplanificat”, poate aduce fericirea în familie.

În fața minunii vieții, este firesc să o îmbrățișăm și să o cultivăm, pentru ca ea să rodească în timp. Dăruind dragoste femeii însărcinate, o ajutăm să dăruiască, la rândul său, și mai multă dragoste copilului din pântecele ei și astfel acesta se dezvoltă înconjurat de cel mai hrănitor „aliment” pentru om: dragostea. La fel este și după ce femeia naște, sprijinul celor din jur o ajută să îl sprijine pe copil. Bărbații sunt chemați să fie primii sprijinitori ai mamei copilului lor, dar și toți cei din jur au această datorie. Căci o viață pusă de Dumnezeu în pântecele mamei este o bucurie pentru toți și toți avem chemarea să o sprijinim – așa va ajunge un om împlinit care îi va ajuta pe alții, la rândul lui.

La finalul întâlnirii, Nadejda Usatîi a oferit în dar un set de cărți tematice Asociației sportiv-culturale „Ștefan cel Mare și Sfânt”, bibliotecii satului Vancicăuți, bibliotecii bisericii Costiceni și reviste ,,Pentru viață”, numărul pe anul 2019 – ,,Unic din prima secundă”, tuturor celor prezenți.

Aducem felicitări și mulțumiri familiei Sergiu și Ana Barbuța pentru inițiativa acestor întâlniri, pentru sprijin și buna organizare, Asociației „Ștefan cel Mare”, președintelui Alexandru Munteanu, și, nu în ultimul rând, tuturor celor prezenți pentru călduroasa primire.

Totodată, ținem să aducem mulțumiri Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (Iași) pentru materialele informative și tuturor celor care au pus umărul la această lucrare-împreună.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

Sursă: https://costiceni.blogspot.com/2019/07/omul-bun-se-formeaza-de-la-inceput.html