Activitate Pro Vita la Centrul Instructiv al Ministerului Justiției

 

Vineri, 16 martie, în cadrul Lunii pentru viață a avut loc un seminar cu tineri angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare din cadrul Ministerului Justiției.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Centrului Instructiv al Departamentului și i-a avut drept invitați pe prot. Octavian Moșin, președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși, precum și pe dra Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață.

Conferința a început cu mesajul dlui Grigore Lupașcu, șeful Centrului Instructiv, prin care a menționat importanța valorilor moral-spirituale în educație, dar și în procesul de reeducare a persoanelor private de libertate. A urmat discursul prot. Teodor Spătaru, capelan în cadrul Centrului, care s-a referit la impactul pozitiv al religiei creștine în realizarea cu success a misiunii sistemului penitenciar.

Părintele Octavian a abordat aspectul vieții din perspectiva învățăturii și morale creștin-ortodoxe, iar Nadejda Usatîi s-a referit la pericolul avortului în Republica Moldova.

La final, invitații au dialogat cu personalul de penitenciare prezent la conferință și au trasat noi obiective de colaborare.

Sursa: http://altarulcredintei.md/activitate-pro-vita-la-centrul-instructiv-al-ministerului-justitiei/