Conferința ”Pentru Viață” – 10 martie, 2018

 

La 10 martie 2018, în incinta Centrului European de Educație FIDES, Chișinău , a avut loc conferința cu titlul  ”Pentru viață”.  La conferința organizată de Biserica Romano- Catolică din Moldova au participat preoți ai Eparhiei Bisericii Romano- Catolice, reprezentanți ai  Mitropoliei Basarabiei, liderul Asociației ”Moldova pentru Viață” – Nadejda Usatîi. Fundația de Binefacere ”Caritas Moldova” a fost reprezentată de directorul Andrei Bolocan și managerul de proiecte, Arina Zîcu.

Nadejda Usatîi a prezentat un raport  amănunțit privind situația din Republica Moldova referitoare la întreruperile provocate de sarcină.  Părintele Mihai Ciobanu a făcut o scurtă inițiere în istoria avorturilor.  Reprezentantul Mitropoliei Basarabiei, părintele Nicolae a vorbit despre partea moral- creștină a avorturilor. Directorul Caritas Moldova, Andrei Bolocan a informat participanții despre aspectul medical al întreruperii provocate de sarcină.  Liderul spiritual al mișcării Catolice ”Neocatehumenat”, părintele Petru a împărtășit experiența de lucru în domeniul prevenirii avorturilor în Italia. Preotul Greco- Catolic, Igor Plevschi a relatat despre experiența pozitivă în prevenirea avorturilor în cadrul organizației condus de el ”Optima Fide”

La finalul conferinței participanții au convenit asupra necesității participării la ”Marșul pentru viață”, care va avea loc sâmbătă, 24 martie 2018 la Chișinău. Adunarea participanților se face la ora 12, Spitalul Clinic municipal nr. 1. La ora 12.30 se pleacă spre Piața Marii Adunări Naționale pe traseul IMSP (str. Melestiu, 20) – Viaduct – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – PMAN. La finalul acțiunii, în PMAN, în jurul orei 13, va fi organizat un concert caritabil Live for Life, cu acces liber.

 

Sursa: https://caritas.md/conferinta-pentru-viata-10-martie-2018/