Marșul pentru viață 2023 Chișinău ,,Viitorul este pro-Viață”

Marșul pentru viață 2023, a fost organizat sâmbătă, 25 martie, la Chișinău, de către Asociația Moldova pentru viață. Marșul pentru viață este cea mai importantă componentă a Lunii pentru viață, aflată la cea de-a noua ediție națională.

Marșul s-a desfășurat pe traseul: Spitalul Clinic municipal nr.1 – Viaduct – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Arcul de Triumf.

Majoritatea participanților au fost tineri, familii cu copii, care au venit cu un mesaj de recunoștință față de darul vieții și au exprimat dorința puternică de a ajuta femeile în criză de sarcină.

La finalul acțiunii, a avut loc un concert caritabil Live for Life, cu acces liber. Un frumos recital a venit din partea familiei Costi Burlacu și Corina Țepeș, care au cântat cu bucurie pentru mamele care aduc viața pe pământ, și a Studioului de dans CReatiV.

,,Viața este un dar! Misiunea familiei vine prin femeie – care dă viață. Energia familiei este încântătoare. Copilul este un înger pe pământ. Să avem grijă de copiii noștri!”, a declarat Valentina, participantă la Marșul pentru viață Chișinău.

Preotul Nicolae Ciobanu și Pr. Arhid. Constantin Olariu au venit cu un mesaj de susținere a femeilor însărcinate – iubirea lui Dumnezeu este mare, iar iubirea nu rabdă să se piardă nici un singur suflet, să avem inimile deschise către mamele însărcinate, să ajutăm copiii nenăscuți.

Ne bucurăm că ne-am unit pentru a ajuta copilul care sosește, pe femeia care-l poartă, astfel am reușit să transmitem un puternic vector de iubire și sprijin. Iar generațiile tinere vor înțelege pe mai departe puterea bună pe care o au în a cristaliza cât mai frumos viitorul pro-viață, pas cu pas, cu fiecare viață, cu fiecare copil.  

Mulțumim mult partenerilor noștri: Primăria mun. Chișinău – Direcția generală educație, tineret și sport; FAINA LUMINA – partener tehnic; MomToBe – Jurnal de sarcină; EdColor – Agenție de publicitate.

Alese mulțumiri artiștilor noștri domnul Costi Burlacu și doamna Corina Țepeș; sincere mulțumiri Studioului de dans CReatiV (Conducător artistic: Radu Dogari și Cristina Sitișco; Antrenor: Ana Burduja), copiilor minunați și tuturor celor care au sprijinit Marșul pentru viață 2023 Chișinău.

Marșuri pentru viață și activități pro-viață au fost organizate și la Criuleni, Cruglic (Criuleni), Cimișlia, Soroca, Sălcuța (Căușeni), Peresecina (Orhei), Nisporeni, Ungheni, Drochia și în alte localități din Republica Moldova. Organizatorii locali sunt independenți unii de alții. Îi felicităm și le mulțumim pentru munca depusă în vederea consolidării unui viitor pro-viață.

Ne vedem în 30 martie 2024 la Marșul pentru viață Chișinău și în Luna pentru viață 2024 (1-31 martie), ediția a X-a în Republica Moldova.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață