Activitate la Gimnaziul Vatra: Trepte și capcane pe drumul fericirii

Aceasta a fost tema întâlnirii din 12 aprilie 2022, cu elevii claselor a VII-a – a IX-a de la Gimnaziul nr. 51 ,,Gh. Malarciuc” din or. Vatra, mun. Chișinău.

Oamenii năzuiesc să meargă pe drumul fericirii: învață o profesie, își întemeiază o familie, un cămin, nasc copii, construiesc o casă, sapă o fântână, plantează un copac, pe toate le face omul pentru a-și împlini rostul vieții pe pământ.  Dar nu tot timpul viața se desfășoară după cum a sperat cineva și și-a dorit. Alegerile și deciziile noastre sunt cele care contribuie la cum ne va arăta viața în mod real, nu doar dorințele noastre. Multe alegeri și decizii se iau în tinerețe, atunci sunt trepte pe care tânărul sau tânăra urcă și își alege drumul vieții, dar atunci sunt și capcanele care le pot zdrobi viitorul.

Tinerețea are deschidere spre frumos, iar tânărul este invitat să meargă pe drumul fericirii, să aleagă binele, să protejeze viața. Cât de frumos este când un tânăr pășește în viață cu demnitate și cultivă florile frumos mirositoare ale faptelor bune! O faptă bună este sprijinirea celuilalt să aleagă binele. Dar pentru a sprijini, trebuie să iubești. Când iubești, te pui în situația celuilalt, îl înțelegi, îl ajuți, pentru că te doare, pentru că îți pasă, pentru că și noi am fost micuți în pântecele mamelor noastre și ea, mama, ne-a ocrotit viața. Femeile însărcinate au nevoie de sprijin. Cu fiecare sprijin, vorbă bună sau îmbrățișare, se sfărâmă urâtul din preajma ei, fricile se sting, iar inima ei înflorește.

Este firesc ca tatăl copilului să ofere mamei și copilului nenăscut siguranța că îi poate proteja. El este mare și puternic atunci când face binele, dar este mic și meschin atunci când fuge cu lașitate de responsabilitate și presează femeia să facă avort. 

La finalul conferinței, Nadejda Usatîi, președintele Asociației ,,Moldova pentru viață” a oferit în dar bibliotecii gimnaziului Vatra un set de cărți, precum și semne de carte tuturor celor prezenți.

Aducem sincere mulțumiri Preotului Grigore Costin, parohul bisericii din or. Vatra, pentru frumoasa inițiativă, Doamnei Ludmila Mațcu, Director al gimnaziului, pentru călduroasa primire, și nu în ultimul rând, tuturor celor prezenți.

Dorim să dezvoltăm această colaborare în continuare, spre folosul elevilor și al societății.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață