Activitate la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Cahul: Tinerețea năzuiește să meargă pe drumul fericirii

Aceasta a fost tema întâlnirii de azi, 20 mai 2022, cu liceeni din cadrul Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” or. Cahul.

Sunt în viața omului diverse provocări, experiențe hotărâtoare, care-l întovărășesc până la sfârșitul vieții pământești. Pe drumul tinereții poți descoperi sensul vieții – simți cum pulsează eroismul, tinzi către viitor. De aceea marii eroi au fost recrutați din rândul tinerilor – de pildă Alexandru cel Mare a creat și condus un imperiu uriaș între vârsta de 20-30 de ani; Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a devenit domn în tinerețe, poate chiar înainte de 20 de ani, pentru ca apoi, vreme de 47 de ani să devină ,,mai mult decât un erou, care a dus în timpul lungii sale domnii vreo patruzeci de  războaie, în cea mai mare parte victorioase” (Mircea Eliade). 

În leagănul tinereții se învață carte, se caută un ideal, un orizont mai larg. În același timp, viața este pândită de primejdii. Dar, dacă cade poate să se ridice, deoarece căderea nu înseamnă definitiva condamnare. Tânărul trebuie să știe acest lucru și să se înarmeze cu curaj.

A face mereu bine, a sprijini femeia însărcinată și copilul nenăscut – această minune de om nou – poate să așeze punțile frumuseții între generații. Și noi am fost mici, ascunși în pântecele mamei, iar astăzi ne bucurăm de darul vieții.

La finalul întâlnirii, Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, a oferit în dar un set de cărți și pliante, iar tuturor celor prezenți semne de carte.

Aducem mulțumiri administrației Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Cahul, în persoana Doamnei Eugenia Porumb, Director adjunct, pentru călduroasa primire; Preotului Vadim Bereșteanu pentru frumoasa colaborare, precum și tuturor participanților pentru bunăvoință.

Sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, spre folosul elevilor și al societății.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață