Sufletul femeii – Editorial de Nadejda Usatîi / Primăvara 2022

În istoria lumii, femeia este legată ontologic de actul creator al apariției unui nou om – nu singură, ci împreună cu bărbatul, dar ea îl poartă pe copil după concepție până la naștere. Și azi, dincolo de rătăcirile și greutățile cetății moderne, mamele deschid în continuare perspectivele grandioase ale vieții prin vocația lor de iubire și dăruire.

Însă nu toate mamele sunt ajutate și iubite, nu toți pruncii sunt lăsați să continue drumul vieții pământești, să călătorească pe tărâmul bucuriei și să-și cunoască potențialul. Odată smulse de la vocația proprie, sufletul femeii este amenințat și rănit. Când se distruge viața copilului, atunci propriul ei suflet, viața ei întreagă și relația ei cu Dumnezeu sunt zdruncinate.

Față de fiecare femeie însărcinată și mai ales față de femeile în criză de sarcină, să luăm aminte la Dumnezeu.

Dumnezeu este iubire. Dumnezeu iubește mama și restaurează puterea ei lăuntrică când ea se lasă în mâna Lui. Hristos iubește atât de mult copiii – El a spus despre copii ,,de nu veți face la fel ca pruncii, nici că veți intra în împărăția cerurilor”!

Să așezăm mantia iubirii noastre pe umerii mamelor însărcinate, pe umerii copiilor născuți și nenăscuți! Iar ele, cele alese să poarte în pântece, să fie candele pline de untdelemnul iubirii și dăruirii și astfel vor merge pe drumul rodniciei. Să nu uite că zâmbetul copilului le va fi ca o rugăciune pentru Dumnezeu. Atunci vor ști cu certitudine că au ales bine născând copilul, căci o dată cu el și Dumnezeu și-a făcut locaș în inima lor!

Nadejda Usatîi,

președintele Asociației Moldova pentru viață,

coordonatoarea Centrului de consiliere și sprijin pentru mame însărcinate și familie ,,Sfânta Elisabeta”

Centrul de consiliere și sprijin ,,Sfânta Elisabeta” oferă sprijin mamelor în criză de sarcină și familiilor în dificultate prin servicii gratuite de consiliere psihologică și alte tipuri de suport în funcție de nevoile specifice.

Adresa Centrului: str. București, 59, scara 1, et. 3, Chișinău

Telefon: (+373) 78 127 007

E-mail: centrulelisabeta@gmail.com