Activitate la Costești: Viitorul bun se construiește cu sinceritate și efort

În data de 6 decembrie 2019, elevii claselor a VII-a – a IX-a de la Gimnaziul Costești, r. Ialoveni, au avut parte de un seminar intitulat ,,Viitorul bun se construiește cu sinceritate și efort”.

Viitor, bine, bucurie, sinceritate, plăcere, greutate, minciună, adevăr, efort, rău – nu sunt doar cuvinte din limba noastră, ci sunt realități de care depinde viața noastră.

Viitorul este de neocolit. Vom fi acolo. Dar cum va fi el și cum vom fi noi?

Plăcerea te mulțumește pe termen foarte scurt și o obții pe termen scurt. Apoi trece. Ce rămâne? Ce este dincolo de ea. Ce este în adâncul sufletului.

Pentru a fi bine pe termen lung trebuie efort și sacrificii. E o rătăcire pentru om să vrea plăceri rapide, dar fără să construiască bucuria viitorului.

Dacă chiulești la o oră și te joci ce îți place, te simți bine, și poți să chiulești de mai multe ori, dar pe termen lung mintea va rămâne nedezvoltată, la fel voința. Și altfel poți rămâne o ființă sărmană, ca un naufragiat pe marea tumultuoasă a vieții, dând vina pe alții, dar uitând că ai ales cândva plăcerea trecătoare și nu efortul constructiv.

E nevoie de sinceritate față de noi înșine pentru a alege efortul constructiv. E nevoie să nu ne mințim că plăcerea de azi va ține o viață – căci știm toți că trece.

Avem nevoie să trăim în adevăr și nu în minciună. Adevărul e temelia viitorului bun!

La finalul întâlnirilor, Nadejda Usatîi a oferit în dar bibliotecii gimnaziului un set de cărți, precum și reviste ,,Pentru viață”, numărul pe anul 2019, intitulat ,,Unic din prima secundă”.

Ținem să mulțumim administrației Gimnaziului Costești, în persoana Doamnei Maria Bivol, directorul instituției, Preotului Feodor Postică pentru frumoasa inițiativă, precum și tuturor participanților pentru călduroasa primire. Sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, spre folosul elevilor și al societății.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață