Târg caritabil ,,Dăruiește pentru Viață” – o nouă ediție în beneficiul mamelor aflate în criză de sarcină

În prima săptămână a brumarului, 5 noiembrie curent, Asociația ,,Moldova pentru viață” a organizat o nouă ediție a târgului caritabil intitulat ,,Dăruiește pentru Viață”. Evenimentul a fost organizat în centrul capitalei, pe strada Pietonală ,,Eugen Doga”. Scopul activității a fost strângerea de fonduri care vor fi donate Centrului de consiliere și sprijin pentru mame însărcinate și familie ,,Sfânta Elisabeta” din Chișinău.

Sâmbătă, câțiva voluntari au dăruit timp, au donat hăinuțe, încălțăminte pentru copii și adulți, cărți și jucării pentru târgul caritabil ,,Dăruiește pentru Viață”. Marea majoritate a cumpărătorilor a primit în dar reviste ,,Pentru viață” sau semne de carte viu colorate.

A fost o bucurie să vezi năzuințele oamenilor de a ajuta cauza pro-viață. De pildă, un cuplu tânăr din Moldova, stabilit în Marea Britanie, a donat o parte semnificativă din darurile de la nunta lor (cărți pentru copii, jucării, rechizite). A impresionat și un băiețel de 5-6 ani care s-a apropiat împreună cu mama sa și a donat (10 lei) fără ca să cumpere ceva.

Binele este prezent în viața omului zi de zi, clipă de clipă. Iar acest bine modelează viața omului și face să crească în preajma sa numai bucurie, frumusețe și îndemn. Mamele însărcinate, purtătoare de vieți au nevoie de milă și mângâiere pentru a umple lumea cu lumină și noi vieți.

Într-o lume de potrivnicie, fiecare viață umană vine ca un întăritor, ca o bucurie pentru viața veșnică. Să ne bucurăm de fiecare viață care abia așteaptă să înflorească în grădina marii iubiri. ,,Nu te bucuri cu adevărat decât prin dăruire”, spunea un fost deținut politic din regimul comunist.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea acestui târg caritabil, dăruind fiecare în parte din darul său un dar pentru viață.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață