Activitate la Bulboaca: Sprijină viața, așa te sprijini pe tine și ajuți societatea!

Pe 4 aprilie 2019, în incinta Instituției Publice Gimnaziul ,,Anton Guzun” din s. Bulboaca, r. Anenii Noi au avut loc două seminarii intitulate ,,Sprijină viața, așa te sprijini pe tine și ajuți societatea!”. Împreună cu elevii claselor a VIII-a și a IX-a a fost Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață.

În discuțiile cu elevii au fost abordate mai multe puncte, dintre care redăm mai jos câteva.

Fiecare ne bucurăm de darurile celor din jur, de felul în care sunt părinții noștri, frații și surorile, prietenii noștri, profesorii. Dar cât ne gândim că și noi, la rândul nostru, avem unele daruri pe care le putem lucra spre folosul și bucuria celor din jur – asta cu condiția să nu le ignorăm.

Nu doar noi și cei dragi ai noștri avem astfel de daruri, ci fiecare copil are astfel de daruri. Din păcate, mulți dintre ei nu le vor lucra niciodată nu pentru că nu vor vrea, ci pentru că altcineva a decis ca ei să nu se nască. Astfel, din lume lipsesc mulți oameni și multe daruri pe care ei le aveau.

Pentru frumusețea lumii este necesar să apărăm copiii nenăscuți. Pentru demnitate noastră de oameni este necesar să protejăm viața copiilor nenăscuți. Dumnezeu ne-a ales pe noi să fim lângă o femeie în criză de sarcină, să nu ne dăm înapoi de la a o sprijini!

Fiecare om are dreptul la viață, de la concepție și până la moartea naturală. Dacă ne onorăm angajamentul solemn, noi ca societate, pentru respectarea acestui drept fundamental – dreptul la viață, putem construi o societate sănătoasă, frumoasă, armonioasă, funcțională menită să asigure bunul demers al acestui neam. Atunci vom fi demni de strămoșii noștri și ne vom bucura de urmașii noștri!

La finalul întâlnirilor, Nadejda a oferit în dar celor peste 60 de elevi și profesorilor prezenți pliante informative și reviste ,,Pentru viață”.

Ținem să mulțumim Prot. Vitalie Vîlcu pentru frumoasa inițiativă, precum și Doamnelor Ana Munteanu și Raisa Coșcodan, directori adjuncți ai gimnaziului, pentru călduroasa primire și pentru dorința de a organiza noi întâlniri pe problematica pro-viață, pro-familie, evitarea riscurilor și dependențelor.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

Foto credit: IPG ‘Anton Guzun’ (s. Bulboaca)