Pr Viorel Cojocaru la primul webinar pro-viață din acest an: ,,Atributul de mamă – instrumentul Domnului la procrearea umană”

În data de 27 ianuarie 2022, Asociația Moldova pentru viață a organizat primul webinar din acest an. Invitatul special al serii, preotul lect. univ. Viorel Cojocaru, a susținut o prezentare pe tema: ,,Atributul de mamă – instrumentul Domnului la procrearea umană”.

Părintele Viorel a vorbit despre cum lucrează divinitatea prin om în lucrarea Sa creatoare și care este rolul mamei în dimensiunea umană.

Redăm câteva aspecte prezentate de invitatul serii.

Viața umană începe de la concepție, iar femeia a primit acest mare dar de a iubi și de a dărui viață. Protejând și dăruind viață ea intră în rânduiala binecuvântării, deschizând porțile grandioase ale umanității.

Or, noi astăzi asistăm la o sleire umană, la o abdicare de la asumarea responsabilității pentru viața copilului nenăscut, și aici mă refer la bărbații care au această chemare, autoritate spirituală de a proteja viața și de a cârmui cu bine corabia familiei.

Dumnezeu își continuă atributul Său creator. Chiar dacă creația a fost făcută perfectă de la început, spune Sf. Serafim Rose, totuși, Dumnezeu nu ne-a abandonat. El este într-o continuă creare, într-o continuă muncă creatoare. Dumnezeu continuă creația prin femeie. ,,Creșteți și vă înmulțiți” acest îndemn, această poruncă se realizează prin femeie, care este, de fapt, instrumentul lui Dumnezeu în acest proces al procreării.

Amintim că Asociația Moldova pentru viață vă invită să participați în fiecare lună la webinarii și conferințe dedicate sprijinirii femeilor în criză de sarcină cu genericul: ,,Promovăm și sprijinim viața și educația”. Vom avea invitați speciali din Republica Moldova, România și alte țări, care vor inspira oameni, în special adolescenți și tineri, despre cum putem construi o viață, un viitor frumos, ajutând femeile în criză de sarcină și copiii nenăscuți. Webinariile se vor desfășura online, pe platforma Zoom, cu participare gratuită. Pentru a vă înscrie puteți trimite un mail pe adresa: formarepv@gmail.com

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

ianuarie 29, 2022

Etichete: ,