O lecţie de educaţie pentru viaţă la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din capitală

 

Asociația ,,Moldova pentru viață” a organizat două întâlniri speciale cu tinerii Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” din capitală.
Joi, 8 decembrie, a avut loc prima întâlnire, cu tema ,,Viața este un dar”. Ea a debutat cu proiecția filmului documentar ,,Miracolul vieții, de la concepție până la naștere”.

Filmul se poate urmări la http://www.livebiz.ro/video/un-filmulet-fascinant/.
În continuare le-a vorbit adolescenților doctorul Maxim Calaraș, ginecolog-obstetrician la Spitalul Internațional Medpark.

Domnul doctor a explicat că avortul poate duce la infertilitate și că, de cele mai multe ori, femeile avortează după ce sunt presate de partenerii acestora. De aceea, „un copil este bine să fie conceput în cuplul familial. Atunci când este o maturitate psihică și fizică, când ești responsabil de a întemeia o familie” a menționat domnul Calaraș.
Apoi, talentata și frumoasa interpretă Olia Tira a împărtășit tinerilor povestea ei de viață. Profund emoționată, Olia a povestit despre crizele din familia ei, în special despre criza de sarcină prin care a trecut mama ei atunci când a fost însărcinată cu ea. ,,Sunt vădit recunoscătoare mamei și celor care au sprijinit-o pentru a mă naște. Să prețuim viața, să iubim pe fiecare!” a fost îndemnul Oliei Tira.

Nadejda Usatîi