Lecția de viață din sala unui cămin studențesc transformat în cinematograf


Doi tineri, Jose, un fotbalist la început de cale cu un viitor promițător, şi Nina, chelnerița care încearcă din răsputeri să supraviețuiască în faimosul oraş New York. O singură zi petrecută în doi le schimbă destinele pentru totdeauna, iar rezultatul e o sarcină pentru care niciunul dintre ei nu este pregătit. Așa începe povestea filmului ,,Bella”, care a fost propus spre vizionare studenților Universității Tehnice a Moldovei.

În seara zilei de 24 ianuarie, căminul studențesc al Facultății Inginerie și Management în Electronică și Telecomunicații (UTM) a fost gazda evenimentului organizat de Asociația ,,Moldova pentru viață”. În debutul întâlnirii, Nadejda Usatîi, preşedintele Asociaţiei, a venit cu un mesaj pentru studenți despre cât de importantă este viața unui om și cum un copil născut în afara familiei nu este neapărat o povară ci, în cele mai multe cazuri, chiar el este cel care uneşte familia. Apoi a urmat vizionarea filmului, deosebit de captivant și emoționant.

Și astfel studenții au avut parte de o lecție de viață. Interactivă!

,,Urmărind atent filmul de la început până la sfârșit am trăit împreună cu actorii fiecare clipă. Am înțeles că în orice situație din viață Dumnezeu ne este alături, chiar și în cele care nouă nu ne sunt plăcute sau poate sunt chiar tragice – cazul actorului care a lovit o fetiță din neatenție și, ca urmare a acestui fapt, viața lui s-a schimbat radical. Înțelegând ce a săvârșit, el încearcă la rândul său să-i sprijine pe cei din jur și pe Nina, ajutând-o să depășească criza spirituală și să nu avorteze copilul, pentru care fapt ea îi va fi recunoscătoare. Am observat astfel cum Hristos își alege vasele lui în această lume pervertită, printre care am vrea să ne numărăm și noi”, ne-a spus Pavel Mitrofan, unul dintre studenții prezenți.

În final, tinerii au primit pliante informative şi reviste ,,Pentru viață”. Astfel se doreşte schimbarea mentalității pro-avort, care are un impact de-a dreptul ucigător în zilele noastre, cu o gândire și o practică pro-viață, în care fiecare viață e înțeleasă ca un dar neprețuit și trebuie sprijinită mama în care ea crește.

Potrivit datelor statistice oficiale (BNS 2016), țara noastră, cu o populație de circa 3.553.000 locuitori, pe parcursul anilor 1960 – 2014 a pierdut prin avort 2.098.099 de copii.
Majoritatea copiilor avortați sunt dintre copiii concepuți în afara căsătoriei, când teama respingerii de către societate apare ca un obstacol colosal pentru mamă. Da, un copil ar trebui să apară într-o familie, însă lipsa ei nu constituie un motiv pentru avort!

Viața unui copil nu poate fi nicidecum un pericol, o povară sau o incomoditate pentru mamă. O femeie care a optat pentru avort, tot restul vieții îşi va aminti cu durere şi remuşcări faptul că primul ei copil a fost băiat sau fată şi ce vârstă ar fi avut el dacă l-ar fi născut.

Putem afirma, pe baza a numeroase cazuri, că naşterea unui copil, pentru început nedorit, se dovedeşte a fi în favoarea femeii, îi completează viața, o face mai puternică şi mai încrezătoare, îi garantează dragostea necondiționată dintre ea şi copil. Aşadar, o naştere nedorită poate aduce în lume un medic cu renume, un dansator, cântăreț, pictor sau actor sau, simplu, un om care va face lumea mai bună. Și dacă, totuși, creşterea copilului este imposibilă, atunci o altă opțiune la avortul este încredințarea spre adopție unei familii iubitoare, fapt ce aduce bucurie în mai multe vieți.

La vita è bella, apărați-o!

Iana Cemortan

Sursa foto: https://en.wikipedia.org