Luna pentru viață 2022 a început la Chișinău cu Flori pentru mămici!

Astăzi, 1 martie 2022, Luna pentru viață 2022 ,,Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață” a găzduit o nouă ediție a acțiunii ,,Flori pentru mămici”. Cele 120 de mame internate în cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău au primit în dar flori, mărțișoare, semne de carte și pliante din partea Asociației Moldova pentru viață.

Primăvara readuce natura la viață, florile încep să înflorească, pomii și arbuștii dau lăstari, iar primele raze calde se ivesc deschizând larg ferestrele tuturor la viață. 

Cu o aspirație binefăcătoare câțiva voluntari ai Asociației Moldova pentru viață au felicitat toate mamele, cu copii în brațe sau încă purtându-i în pântece, cu frumoasele emoții că s-au renăscut ca mame odată cu natura. Mamele au primit în dar flori, mărțișoare, semne de carte, pliante și multă recunoștință pentru darul vieții.

În cuprinsul lăuntric al mamelor au înflorit florile speranței și ale bucuriei. O mână întinsă, o vorbă caldă dăruită cu dragoste pot să sfărâme frica din inima femeii, iar ea să aleagă viața plăpândă a copilului, dăruind astfel raze de speranță umanității.  

Aducem calde mulțumiri administrației Institutului Mamei și Copilului pentru frumoasa colaborare, un buchet de mulțumiri Centrului Comunitar pentru Copii și Tineret ,,Andrieș” pentru mărțișoarele confecționate cu mult drag și dăruite mamelor, multe mulțumiri domnișoarei Inga F. (Orhei) pentru buchetele de flori și nu în ultimul rând tuturor celor care au ajutat punerea în practică a gândului nostru. 

Menționăm că în perioada 1-31 martie 2022 se vor desfășura mai multe activități pro-viață sub egida ,,Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”. Tema din acest an arată faptul că egalitatea oamenilor începe din momentul concepției, dar ea devine o realitate pentru fiecare om doar într-o societate echitabilă, într-o societate care oferă șansa la viață tuturor.

Anul acesta, a fost aleasă data de 26 martie, sâmbătă, pentru a desfășura Marșul pentru viață Chișinău, ca punct culminant al Lunii pentru viață, ediția a VIII-a.

Vă îndemnăm să sprijiniți organizarea evenimentelor pro-viață, pentru că ele pot interveni rodnic pentru a câștiga viața.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață