Activitate la Bulboaca: Vreau să am o viață frumoasă!

Astăzi, 15 martie curent, elevii claselor a VII-a de la IPG ,,Anton Guzun” s. Bulboaca, r. Anenii Noi au avut parte de un seminar dedicat frumuseții vieții. În mijlocul elevilor a fost Nadejda Usatîi, reprezentanta Asociației Moldova pentru viață.

Se spune că tinerețea este generoasă, aspiră către un viitor frumos și, ca un pui care își deschide aripile se înalță pentru a descoperi sensurile mari ale lumii. La tinerețe se învață carte, se pregătește pentru o profesie, se întemeiază o familie, se nasc copii, se caută un rost, căci astfel viața omului capătă sens, prin ceea ce a lucrat pentru aproapele, pentru societate, prin tot binele pe care l-a făcut.

Pentru a avea o viață frumoasă suntem invitați să fim purtători de conștiință că fiecare viață este un dar și că, respectând viața umană din momentul concepției, sprijinind femeia însărcinată, ne vom bucura de darurile minunate ale fiecărui copil născut. Prin această lucrare a binelui ne apropiem de sensul vieții, de lucrarea lui Dumnezeu.

Concluzia întâlnirii a fost clară pentru adolescenți și este una care a adus bucurie că atunci când tinerii au un ideal și neamul are un ideal, se croiește un viitor frumos, cu fiecare copil nenăscut ascuns în pântecele cald al mamei.

La finalul întâlnirii, reprezentanta Asociației a oferit tuturor celor prezenți semne de carte, reviste ,,Pentru viață” și pliante comunității locale.

Adresăm felicitări și mulțumiri administrației IPG ,,Anton Guzun” s. Bulboaca, în persoana Doamnei director Ludmila Gulic, pentru călduroasa primire, precum și Prot. Vitalie Vîlcu pentru frumoasa inițiativă, și tuturor celor prezenți pentru bunăvoință.

Sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, spre folosul elevilor și al societății.

Menționăm că Luna pentru viață (1-31 martie) este dedicată activităților pentru viață, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2022 ,,Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață” organizat sâmbătă, 26 martie 2022. Evenimentele pro-viață se desfășoară în mai multe localități din țară, începând cu anul 2015. Organizatorii locali sunt independenți unii de alții.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață