Fiecare viață este o mlădiță care crește din tulpina Tatălui Ceresc spre bucuria lumii – Editorial de Nadejda Usatîi

Spunea un călugăr bătrân: ,,vremurile noastre se disting de altele prin criza de mame”. Odată ce femeia este chemată să zămislească prunci, ea primește în dar o putere nevremelnică și este invitată la cea mai înaltă vocație – nașterea de copii.

Maternitatea este o mare taină, este chemarea nobilă lui Dumnezeu la demnitatea împărătească, de a naște stăpâni ai creației. Pântecele mamei intră în ordinea vie a Creatorului, iar inima ei, locaș al iubirii, poate să aducă multă pace, dragoste, echilibru în lume.

Fiecare copil este o mlădiță care crește din tulpina Tatălui Ceresc și este chemată să aducă pârgă de rod în lume. Mlădița crește și florile ei se deschid – atinse de căldura razelor de soare și datorită celui ce o udă cu grijă și o apără de vătămători. La vremea coacerii, mlădița va aduce roade frumoase din care vor gusta și urmașii.

Gândiți-vă câte mlădițe au avut de suferit, câți copii lipsesc și nu ne putem bucura de dragostea și frumusețea lor!

Prin copii se unesc generațiile, din părinți în copii se transmite toată moștenirea umanității, tot binele pe care Dumnezeu l-a semănat pe pământ și oamenii l-au dezvoltat. Iar între toate lucrurile bune, scânteiază diamantul dragostei – să iubim și să protejăm copiii nenăscuți și astfel țara poate înflori și dărui raze de speranță întregii umanități!

Să ne bucurăm împreună de darul vieţii, care ne-a fost dat spre a fi ocrotit şi dus mai departe ca o făclie de Înviere!

Nadejda Usatîi, președinte al Asociației Moldova pentru viață,

coordonator al Centrului de consiliere și sprijin ,,Sfânta Elisabeta” din Chișinău

Sursă: Revista „Pentru viață” nr. 10, Primăvara 2021 – ,,Uniți pentru viață”