Activitate la Cucoara: Primăvara continuă a vieții este să ajuți mereu pe cei ce au nevoie

Aceasta a fost tema conferinței din 16 mai 2021, cu locuitorii satului Cucoara din r. Cahul.

Primăvara aduce multă viață și frumusețe în lumea aceasta. Ar fi mai fericit omul de azi dacă ar gusta mai adânc din bucuria de a merge prin mijlocul rodul câmpului și al pomilor, de a vedea un răsărit de soare sau un amurg, de a se minuna de albastrul cerului, de cântecul păsărilor.

Adolescenții aflați în primăvara vieții au nevoie să fie încurajați să se bucure de toată creația, de viul care palpită în lume, să îl prețuiască și să îl ocrotească: de la firicelul de iarbă la steaua ce clipește, de la viața ascunsă în burta mamei la o încercare de răspântie, loc din care se deschid porțile cerului care ne cheamă la veșnicie.

Cununa lumii este omul, iar mugurele din care omul înflorește se află timp de 9 luni de zile ascuns în pântecele mamei – a-i ajuta pe toți, născuți și nenăscuți, aduce o continuă prospețime în viață.

La finalul conferinței, Nadejda Usatîi, președintele Asociației ,,Moldova pentru viață” a oferit în dar bibliotecii localității Cucoara un set de cărți, precum reviste ,,Pentru viață” și semne de carte tuturor celor prezenți.

Aducem multe mulțumiri și felicitări Preotului Andrei Apetrei, parohul bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului”, pentru frumoasa inițiativă, precum și Doamnei Tatiana Denisenco, primarul localității Cucoara, pentru frumoasa organizare, și Doamnei Ina Goța, directorul gimnaziului pentru călduroasa primire, și tuturor celor prezenți pentru bunăvoință.

Totodată, ținem să aducem mulțumiri Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (Iași) pentru materialele informative și tuturor celor care au pus umărul la această lucrare-împreună.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață