,,Dăruiește pentru Viață” – târg caritabil în beneficiul mamelor aflate în criză de sarcină

Sâmbătă, 9 octombrie curent, Asociația Moldova pentru viață a organizat un târg caritabil cu genericul ,,Dăruiește pentru Viață”. Evenimentul a avut loc pe strada Pietonală Eugen Doga, urmărind ca scop strângerea de fonduri care vor fi donate Centrului de consiliere și sprijin pentru mame însărcinate și familie ,,Sfânta Elisabeta” din Chișinău.

O zi obișnuită de toamnă, răcăroasă, cu puțin soare, dar care a adus bucurie pe fețele unor copilași care au venit la târg cu părinții lor, alegându-se cu pantalonași, pulovere, mănuși, dar și jucării, cărți. De obicei, pe strada respectivă, se plimbă multă lume de la mic la mare, de aceea o bună parte dintre ei s-au dovedit a fi interesați de lucrurile expuse spre vânzare: haine, încălțăminte pentru copii și adulți, cărți și jucării donate de către publicul doritor.

Printre cumpărători au fost persoane care ne-au impresionat prin felul de a aprecia și a selecta hăinuțe pentru toată familia. O mămică, de exemplu, a dorit să procure papucei pentru băiețelul ei de 5 ani, însă acesta a preferat jucării și mănuși. Un bărbat mai în vârstă a procurat o carte de bucate în speranța că-și va bucura soția, care-i va pregăti ceva gustos. Chiar și volunatrii-vânzători și-au găsit, printre lucrurile expuse, câte ceva interesant pentru ei și pentru apropiații lor. Marea majoritate a cumpărătorilor au primit în dar reviste ,,Pentru viață”, semne de carte viu colorate, baloane pentru copii.

Oamenii sunt receptivi când e vorba de caritate. De exemplu, pe parcursul zilei mai mulți bărbați tineri s-au apropiat pur și simplu de pușculița cu bani și au donat fără ca să cumpere ceva. A impresionat o doamnă care s-a apropiat grăbită căutând ceva, iar când a fost întrebată dacă are nevoie de ajutor a spus că vrea să doneze, căuta pușculița, apoi a zis printre lacrimi: ,,vreau să ajut că am trecut și eu prin situații dificile.”

Târgul a fost unul reușit, spun organizatorii, e primul târg de caritate. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea acestui act caritabil, dăruind fiecare în parte din darul personal un dar pentru viață.  

Elena Căldare