Atelier de lectură: ,,Ioana. O poveste despre Sindromul Down”

Marți, 26 octombrie 2021, o nouă poveste a răsărit în cadrul atelierului ,,Povești pentru viață”, proiect inițiat de Asociația Moldova pentru viață.

Luna octombrie este Luna conștientizării Sindromului Down. Sindromul Down pare un subiect greu de prezentat copiilor, însă Veronica Iani, invitata noastră și autoarea cărții ,,Ioana. O poveste despre Sindromul Down” – scrisă cu umor și gingășie – a prezentat viața plină de provocări a acestor copii. Luca, un băiețel în vârstă de 7 ani află de la părinții săi că va avea o surioară diagnosticată cu Sindromul Down. Participanții atelierului au aflat că acești copilași vin cu ceva în plus. Ei vin cu o capacitate imensă de a iubi și a dărui.

,,Mi-a plăcut povestea. Mi-a plăcut că Luca nu se supăra pe Ana, surioara lui, pentru că ea făcea și baloanele mai mari, și mânca mai repede clătitele”, a mărturisit Patricia. Ecaterina a fost impresionată de felul cum i-au spus părinții despre apariția surioarei. Anei, de pildă, i-a plăcut numele personajului Luca, pentru că și ea are un coleg cu același nume – nume de sfânt. 

Mulțumim părinți și copii de participare și mulțumim Veronica Iani pentru poveste.

Vă așteptăm și la atelierul următor, care va avea loc marți, 30 noiembrie, începând cu ora 19:00. Anunțul va fi făcut pe rețelele de socializare precum Facebook și Odnoklassniki / paginile Asociației Moldova pentru viață.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață