Acum trei ani, în iulie 2017, datorită unui afiș a continuat viața și minunata poveste a unui băiețel pe nume Matei

Omul este cel mai mare dar, este bucuria umanității! Iar minunata poveste a fiecărui copil începe încă din pântecele mamei, din momentul concepției.

Acum trei ani, în vara lui 2017, a continuat și minunata poveste a unui băiețel pe nume Matei. Când a aflat că este însărcinată, mama lui Matei era departe de casă, într-o țară străină, împreună cu soțul și cei doi copii. Familia nu avea locuință proprie, nu aveau surse de venit stabile, muncea doar soțul. Familia se afla într-o situație de criză, frica i-a cuprins, iar viața micuțului era în pericol.

În iulie, tatăl lui Matei revine acasă pentru a perfecta niște acte. Ziua era plină, agitație mare în oraș, bărbatul ia un troleibuz pentru a ajunge la o întâlnire, se agață de bară și rămâne un moment singur, furat de imaginea unui afiș colorat, frumos ilustrat, intitulat „COPIII MOLDOVEI AU NEVOIE DE NOI!”

Afișul reda cele mai spectaculoase dovezi științifice despre miracolul vieții prin care se dezvoltă un copil în pântecele mamei sale. Mare i-a fost mirarea să citească pe afiș îndemnul ,,MAMĂ, OCROTEȘTE-ȚI PUIUL! TATĂ, FII BĂRBAT, APĂRĂ COPIII NENĂSCUȚI!”.

Un fulger de vinovăție i-a trecut brusc prin minte pentru că a cugetat la distrugerea vieții copilului nenăscut. ,,Alegem viața copilului!”, a hotărât bărbatul și încet-încet lucrurile s-au așezat în bine. Viața lui Matei a fost ascunsă în pântecele cald al mamei, iar acel afiș a fost ca o lanternă sub pătura dragostei.

Peste câteva zile, Matei va împlini trei anișori. La mulți ani, copil frumos!

Adevărul despre viață și despre sprijin aduce sănătate sufletului, salvează conștiințe, schimbă viața noastră în bine, prin lumina pe care fiecare copil o aduce în lume.

Fiecare dintre noi este responsabil pentru viața umană și toți cei care ajută mama și copilul sunt campioni ai vieții!

Moldova de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți și este firesc să îi protejeze!

În această lună, Asociația Moldova pentru viață lansează a cincea ediție a campaniei ,,Copiii Moldovei au nevoie de noi!”. Peste 500 de afișe informative pe problematica socială și familială sunt lipite în transportul public din Chișinău.

Mulțumim tuturor celor care au pus umărul la această frumoasă lucrare-împreună.

,,Oricine salvează o singură viață e ca și cum ar fi salvat întreaga lume; oricine distruge o singură viață e ca și cum ar fi distrus lumea întreagă.” (Erich Fromm)

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

iulie 8, 2020

Etichete: ,