Activitate la Hîrtop: Copiii – liantul între generațiile unei națiuni

Duminică, 23 august 2020, mai mulți profesori din întreaga țară și-au dat întâlnire la o activitate în aer liber cu genericul: ,,ȘCOALA DE PE PRISPA BISERICII – MODEL ISTORIC DE ÎNVĂȚARE ȘI ACTUAL PENTRU ȘCOALA MODERNĂ” (Academia de vară a cadrelor didactice ,,Viitorul educației este Astăzi”), în satul Hîrtop, r. Florești.

Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, a prezentat o comunicare despre necesitatea protejării vieții copiilor născuți și nenăscuți.    

O clădire este robustă dacă zidurile ei sunt bine construite. Etajul 3 este stabil pentru că el stă pe etajul 2 care, la rândul lui, stă pe etajul 1. Ce s-ar întâmpla dacă nu ar există etajul 2? Nu am mai exista nici etajul 3!

Gândiți-vă că etajul 2 ar exista, dar ar fi doar jumătate din el. Ce s-ar întâmpla cu etajul 3? O parte din el ar sta solid, peste ceea ce există din etajul 2, dar o parte ar cădea, pentru că nu se sprijină pe nimic.

Deci: viitorul nostru este dat de copiii noștri – fără părți dintre ei nu există părți din acest viitor firesc.

Sau ca la un copac, dacă se taie o ramură de mică, aceea ramură nu mai crește și nu mai ies din ea ramurile care ar fi ieșit.

Dar aceasta este valabil și către trecut. Gândiți-vă că avem unchi, mătuși, verișori, verișoare – dacă viața unui copil s-a pierdut în generația bunicilor, nepoții posibili ai acelui copil lipsesc. Și gândiți-vă că acei verișori v-ar fi arătat trăsături ale bunicilor – pe care nu le veți cunoaște pentru că ei lipsesc.

Copiii sunt un liant prin care Dumnezeu unește bunicii de nepoți și transmite din părinți în copii toată moștenirea, inclusiv cunoașterea lui Dumnezeu și tot binele pe care l-a înțeles omul.

La finalul întâlnirii, Nadejda a oferit în dar un set de cărți, precum și reviste ,,Pentru viață” și pliante informative tuturor participanților.

Aducem cordiale mulțumiri și felicitări Preotului Sergiu Boldirescu, parohul Bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Hîrtop, pentru frumoasa organizare, precum și tuturor participanților pentru bunăvoință. Sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, spre folosul elevilor și al societății.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

august 25, 2020