Activitatea „Mama naște, ea renaște”, cu deținutele din sectorul Casa Mamei și a Copilului, Penitenciarul Pruncul

Pe 18 decembrie curet, Nadejda Usatîi a fost în mijlocul deținutelor din sectorul Casa Mamei și a Copilului, Penitenciarul nr. 16 – Pruncul.

Părintele Arsenie Papacioc spunea despre rolul mamei în familie: ,,Mama naște, ea renaște”. Adică mama naște biologic copiii, dar ea poate să renască sufletește întreaga familie.

Femeile învață pe copii primele cuvinte, primele gesturi, primele rugăciuni, primele lucruri bune. Femeile au botezat copiii în perioada comunistă. Femeile au apărat icoanele, când bărbații se temeau. Apostolii fug și se ascund de frică și femeile se duc la mormânt, mironosițele.

Dar în ce condiții are femeia această putere?

Atunci când ascultă de Dumnezeu, El îi dă o putere uriașă, de a renaște familia și societatea, de a fi împărăteasă pe tron, dăruind viață și dragoste și inspirație

Dacă însă ignoră această sursă a puterii, dacă nu ascultă de Dumnezeu, fără să vrea, dar încet-încet ea devine o roabă a bărbatului, a familiei și a societății, fiind folosită și disprețuită.

Ca o regină într-un stup este femeia care respectă viața din ea, plină de har, căci Dumnezeu a ales-o să poarte acea viață. Renașterea familiei se face cu fiecare copil pe care îl poartă în pântece, căci aduce pe lume un chip al lui Dumnezeu, o mână întinsă către familia sa și către întreaga lume.  Dar dacă refuză acest dar și consimte să îi fie luată viața copilului, cei care o îndeamnă și chiar o presează să facă asta dobândesc o putere rea asupra ei pentru viitor.

Alegerea despre cum vrea să fie viața ei începe adesea mai devreme. O tânără este ca o împărăteasă de care atârnă un regat când știe să zică ,,nu” cui nu merită să i se dăruiască și știe să zică ,,da” cui merită și acceptă cererea în căsătorie și trăiește armonios pentru toată viața.

Să ne pregătim să facem alegeri bune, iar de am făcut alegeri greșite să îi atenționăm și pe alții, ca ei să nu facă, iar noi să căutăm metode de vindecare pentru a putea trăi din nou armonios și împlinitor.

La finalul întâlnirii, Nadejda Usatîi a oferit în dar bibliotecii un set de cărți, precum și reviste ,,Pentru viață”, numărul pe anul 2019 – ,,Unic din prima secundă” tuturor celor prezenți, iar copilașii aflați în grija mamelor lor deținute au primit în dar cărți din colecția ,,Fiecare viață este un dar”, cărți de colorat („Așteptându-l pe Bebe” de Veronica Iani) și seturi de creioane colorate.

Aducem mulțumiri administrației Penitenciarului nr. 16 – Pruncul, Doamnei Natalia Cojocari, Specialist principalal SRS, inspector principal de justiție, pentru buna organizare, și nu în ultimul rând Preotului Viorel Cojocaru, președintele Fundației Explorărilor Tradițiilor Moral-Spirituale ,,Vasiliada” pentru frumoasa inițiativă.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață