Activitate la Tiraspol: Viața înainte de toate!

Astăzi, 23 aprilie 2019, Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din or. Tiraspol a găzduit un seminar dedicate darului vieții. Împreună cu liceenii a fost Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață.

Informarea despre minunea vieții – copilul din pântecele mamei, este esențială. Sunt oameni care încă nu cunosc aspectele științifice legat de copilul nenăscut, care nu sunt greu de aflat și care produc o emoție deosebită când ne gândim la ele: viața începe de la concepție, copilul are ADN diferit de al ambilor părinți, începând cu 16 zile de la concepție copilului începe să-i bată inima, iar primul zâmbet îi apare la 11 săptămâni de la zămislire.

Tinerii și puterea vârstei lor este compatibilă cu binele făcut către cei din jur, cu frumosul revărsat către aproapele. Cât de frumos este când un tânăr înțelege lucrurile care au dus viața și civilizația până în prezent și le transmite mai departe! O mare bucurie este să trăiești conform unor valori sănătoase și să le împărtășești altora. În special o mare bucurie este atunci când ajuți pe cineva mai mic, când un copil îți spune „mulțumesc”, când ai fericirea să știi că ai contribuit la viața sau creșterea unui copil. Când o femeie se confruntă cu o criză de sarcină, când viața pruncului care se dezvoltă în ea este amenințată, atunci cei din jur sunt chemați să o sprijine. Darul vieții trebuie apărat, trebuie dus ca o făclie de Înviere, pentru că fiecare viață este o binecuvântare de la Dumnezeu și lumina ei este unică și necesară tuturor.

Dacă avem mereu brațele și ușile sufletului deschise, dacă avem curajul și mergem pe calea slujirii vieții, acestea îi pot oferi femeii însărcinate încredere să aleagă ceea ce o îndeamnă conștiința – viața copilului.

Nici un bine făcut vieții nu se risipește, ci întărește conștiința demnității umane. Astfel construim o cetate măreață a binelui, unde fiecare viață este valoroasă și își îndeplinește menirea pe pământ, unde fiecărei vieți îi este recunoscută demnitatea umană și unicitatea.

Orice bine începe cu viața, de aceea înainte de orice preocupare trebuie să ne preocupăm de protejarea vieții!

La finalul întâlnirii, Nadejda Usatîi a oferit în dar bibliotecii liceului ,,Lucian Blaga” un set de cărți, precum și reviste ,,Pentru viață”, numărul pe anul 2019 – „Unic din prima secundă” tuturor tinerilor și profesorilor prezenți. 

Pe această cale felicităm și mulțumim Preotului Sergiu Achiruș pentru frumoasa inițiativă, precum și administrației liceului, în persoana Domnului director Ion Iovcev și Doamnei Elena Pisarenco, director adjunct, pentru călduroasa primire și dorim să dezvoltăm această colaborare în continuare!

Biroul de presă AO Moldova pentru viață