Activitate la Colegiul Național de Coregrafie: A trăi este un dat, a trăi pentru adevăr, frumos și bine este o artă

Aceasta a fost tema întâlniri din 5 februarie 2021, cu elevii claselor a IX-a – a XI-a de la Colegiul Național de Coregrafie din Chișinău.

Ce poate fi mai înalt decât măreața frumusețe a adevărului? Când ne întoarcem spre obârșia lucrurilor putem descoperi sensuri înalte ale vieții, în general, și ale noastre, în particular. Astfel aflăm adevărul care ne eliberează de lipsa de cunoaștere și de greșeli.

Izvorul fiecărei vieți se află chiar în reședința maternă: în interiorul mamei se concepe noua viață. Iar femeia este invitată să nască viața. Bărbatul are acest rol vocațional de a lupta, de a cuceri și de a ocroti femeia și copilul ascuns în burta ei.

Aceste lucruri sunt firești, dar împlinirea lor este o artă. O artă care înseamnă să alegi responsabil cu cine vrei să îți întemeiezi familia, să fii conștient că viața începe în momentul concepției, să lupți pentru copilul tău dar și pentru orice copil nenăscut care nu este suficient de ocrotit în burtica mamei lui și care e pus în pericol de lipsa de iubire și de asumare.

Făcând așa cu viața la începuturile ei, vom face la fel și mai apoi. Așa vom trăi în dragoste și armonie cu semenii și vom simți firesc să ajutăm și să cerem ajutorul.

La finalul întâlnirii, Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, a oferit în dar bibliotecii Colegiului de Coregrafie un set de cărți, precum și reviste ,,Pentru viață” tuturor elevilor și profesorilor prezenți.

Aducem mulțumiri administrației Colegiului Național de Coregrafie din Chișinău, în persoana Doamnei Ludmila Sosna, director adjunct educație, și Doamnei Elena Digore, pentru frumoasa colaborare, precum și tuturor participanților pentru bunăvoință. Sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, spre folosul elevilor și al societății.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

Foto credit: Colegiul Național de Coregrafie din Chișinău