Activitate la Chișinău și Costești: De ce merită să aștepți

Conferința ,,De ce merită să aștepți: Iubirea între autenticitate și mască” a adus în premieră în Republica Moldova pe Rob Kowalski, autor și public speaker, și pe Adelina Fronea, life coach și public speaker, care au vorbit despre relațiile sexuale și adevărata iubire. Iar gazdele celor două evenimente de pe 13 octombrie și 14 octombrie anul curent au fost Liceul Republican cu Profil Sportiv din Chișinău și Liceul Teoretic Olimp din Costești, r. Ialoveni.

Adelina și Rob au în spate povești zguduitoare, de acea mărturiile lor au declanșat emoții puternice printre cei prezenți chiar din debutul conferințelor. Animați de năzuințe curate, maturizați prin propriile suferințe, Rob și Adelina sunt cunoscători ai realității problemelor cu care se confruntă tinerii de astăzi.

Cei doi conferențiari au trasat câteva aspecte clare legate de relațiile intime până la căsătorie. Aceste relații au un preț, preț pe care urmează să-l plătească mai târziu noul cuplu, pomenindu-se într-o relație cu cineva care este mai puțin decât persoana ideală potrivită pentru ei.

Deși practicarea relațiilor intime înainte de căsătorie este bine statornicită și pare ceva obișnuit în societatea de azi, despre riscurile și problemele care apar se vorbește foarte puțin sau chiar deloc. Prea puțin explică cineva cum ele sunt o lovitură care poate distruge, mai târziu, climatul armonios în cuibul familial, cum ele lovesc în adevărul despre familie, cum frumusețea lăuntrică a tinerilor și curăția lor sunt sluțite.

Din propria experiență, Rob Kowalski a ajuns la concluzia că ,,dacă vrei ceva real, dacă vrei ceva cu substanță, ceva autentic, fă sacrificiul de a aștepta.” Cu cât mai mare este sacrificiul – cu atât mai mare este răsplata, a concluzionat curajosul Rob, referindu-se la nevoia de caracter, integritate și respect de sine pentru a spune NU.

Vorbind despre capcana sexului, Rob a prezentat tinerilor cele 10 motive pentru care să NU faci sex înainte de căsătorie (clipul se poate urmări: https://www.youtube.com/watch?v=LJh962pYvAU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0OhmtSXElnrzMET30Lbtfw4IjuRXYF46o2cOyl42O7J_t-JBU9jdh09Hw).   

Talentata și frumoasa Adelina a vorbit tinerilor despre legământul așteptării. ,,Dacă femeia se menține verticală pe subiectul acesta, ea îl poate inspira pe bărbat”. Voi tinerii, aveți o putere a vârstei pe care, dacă o veți irosi, nu o veți mai regăsi, iar dacă o lucrați atunci puteți spori inteligența și potențialul fantastic pe care-l aveți – acesta a fost îndemnul Adelinei.

Este nevoie de mult discernământ în trierea informațiilor și pentru a face față presiunilor de tot soiul, care rănesc sufletul tânăr și râvnitor îmbrăcat în haina fecioriei. Orice relație implică o mare responsabilitate. Dragostea adevărată respectă. Dragostea adevărată nu face presiuni, nu se grăbește să culeagă fructe fără ca întâi să sădească și să îngrijească pomul. Dragostea adevărată nu dispare după un timp și te lasă rănit, ci se împlinește într-o familie armonioasă. Dragostea adevărată înțelege că nu ești doar un trup, ci ești un om. Dragostea adevărată nu aduce instabilitate, ci stabilitate. Dragostea adevărată nu vrea relații intime în afara responsabilității și stabilității pe care le oferă căsătoria.

Să privim cu responsabilitate viața și viitorul și să facem alegeri responsabile!

La finalul întâlnirilor, toți cei prezenți au primit în dar pliante „10 motive de ce merită să aștepți”. În cadrul conferințelor a fost lansată cartea ,,De ce meriți să aștepți: Cum viața sexuală începută prea devreme ne împiedică să găsim dragostea adevărată și fericirea” („Why Waiting Works”) de Rob B. Kowalski – una din cele mai bine vândute cărți pe Amazon.

Aducem sincere mulțumiri și prețuire Adelinei și lui Rob pentru dragostea față de tineri pe acest drum nebătătorit și ne exprimăm dorința în continuare să conlucrăm, spre folosul tinerilor și al societății.

Totodată, ținem să mulțumim administrației Liceului Sportiv din Chișinău, în persoana Domnului Director Ion Robu, administrației Liceului Olimp din Costești, Doamnei Director Maria Bivol, precum și preoților Vasile Ciobanu și Ioan Grigoriță, pentru buna organizare, precum și tuturor participanților pentru bunăvoință.

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără sprijinul personalului de la portalul creștin ortodox doxologia.ro din Iași, căruia îi mulțumim și pe această cale.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

Foto credit: Why Waiting Works Romania