Activitate la Armata Națională: Țara începe la graniță, viața începe la concepție!

Aceasta a fost tema celor două întâlniri de pe 9 iulie 2021, cu efectivul Brigăzii 2 Infanterie Motorizată ,,Ștefan cel Mare” din Chișinău.

Armata și Biserica sunt considerații ultimii stâlpi pe care se reazemă o țară.

Când granița țării este pândită de primejdie, armata are menirea să o apere cu eroism. Ea nu are dreptul să abandoneze granița. Această putere de a face binele îl înnobilează pe om, îl ridică la demnitatea de erou.

La fel și viață umană – chiar de la concepție trebuie apărată, cu toată puterea și cu conștiința sigură că și noi am fost cândva mici și neputincioși în pântecele mamelor noastre, iar dragostea și sprijinul aproapelui ne-a ajutat să ne naștem, să ne bucurăm de viață. Această luptă nu trebuie să fie niciodată abandonată. Nu ai dreptul moral să renunți. Efortul de a ocroti viața copiilor cei mai vulnerabili ne dă noblețe și putere. Ca și copacii de pe munte – au rădăcini mai puternice și lemnul e mai bun, pentru că au rezistat și ploi, și vânt, și ger, și furtună. Căci așa se clădesc sufletele puternice și caracterele călite – prin greutăți și încercări.

Așa a început dialogul cu cei prezenți, pe teme importante pentru fiecare și pentru societatea întreagă, totodată.

La finalul întâlnirilor, Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață a oferit în dar bibliotecii unității militare menționate un set de cărți, iar tuturor militarilor prezenți le-a oferit revista ,,Pentru viață”.

Aducem mulțumiri și felicitări Domnului locotenent-colonel Ianăc Deli, pentru frumoasa inițiativă, precum și Doamnelor maior Ecaterina Bodrug și locotenent major Irina Iarmaliuc, pentru frumoasa organizare, și tuturor celor prezenți pentru atitudinea binevoitoare și pentru un dialog foarte frumos și folositor.

Sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, spre folosul întregii societăți.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață