Activitate PRO VITA la Orhei

 

Astăzi 27 februarie, în incinta Bibliotecii Publice Raionale „A. Donici” din Orhei s-a desfășurat un seminar PRO VITA întitulat: „CUNOAȘTE, IUBEȘTE, ACȚIONEAZĂ! ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ!”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația „Moldova pentru viață” și Asociația Umanitară „Filantropia Creștină”, la el participând numeroși tineri, profesori, dar și reprezentanți ai organizațiilor de tineret din Orhei.

Invitata specială a întrunirii – Alexandra Nadane, președinta  Asociației „Studenți pentru Viață” din București, a prezentat la începutul întrunirii o situație alarmantă privind avorturile ce s-au efectuat atât în Republica Moldova cât și în România, începând cu perioada comunistă – perioadă în care s-au legalizat efectiv aceste practici îndreptate împotriva umanității. Din statisticile existente reiese faptul că doar avorturile înregistrate oficial au „executat” peste 3 milioane jumătate de copii nenăscuți în Republica Moldova și peste 22 milioane în România. Practic același număr a populației ce viețuiește!

Evenimentul a continuat cu expunerea unui film ce le-a descoperit celor prezenți miracolul prin care Dumnezeu a lăsat să crească un copil în pântecele mamei sale. După vizionarea acestui film a fost concluzionat că această ființă mică, acest OM, are dreptul de a trăi la fel ca toți cei ce au fost lăsați de părinți să se nască.

Întru încurajarea vieții, în acest an 2018, pe data de 24 martie, se va desfășura atât la Orhei cât și în numeroase localități din Basarabia și întreaga Românie MARȘUL PENTRU VIAȚĂ. Părintele Sergiu Aga – gazda evenimentului, i-a invitat pe tineri să participe la acest marș, întru sprijinirea oricărui copil lăsat de Dumnezeu spre a fi născut.

Sursa: www.parohia.md, 27.02.2018

februarie 27, 2018

Etichete: ,