Liceul Internat Sportiv a găzduit seminarul ,,Frumuseţea tinereţii este veşnică?”

În lunile septembrie-octombrie, elevii claselor VIII-XII de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv din mun. Chişinău au beneficiat de 5 seminare intitulate ,,Frumuseţea tinereţii este veşnică?”.

De la întrebările de început „Cine izbuteşte în viaţă? Oare ar trebui să fim neapărat frumoşi pentru a reuşi în viaţă?”, s-a ajuns la subiecte profunde, importante pentru viitorul elevilor, la care aceștia au rezonat.

Iată câteva dintre ideile primite cu apreciere în timpul seminariilor.

„Frumuseţea va salva lumea, spunea Dostoievski. Pe lângă frumuseţea exterioară, primează interiorul şi celelalte calităţi umane.

Frumuseţea vieţii trăite în limitele decenţei, frumuseţea care înnobilează și face sufletul sensibil.

Aşa cere fişa postului omului frumos!

Este în firea lucrurilor ca un tânăr să fie curios. În dorinţa de a cunoaşte, în ştiinţa de carte… fiecare conform structurii sufleteşti, dar nu lăsa-ţi curiozitatea să se perinde acolo unde este ameninţare. Este nevoie de mult discernământ la această vârstă pentru a putea cerne cu grijă informaţiile şi pentru a le putea aşeza temeinic.

Tinereţea are deschidere spre frumos şi este nevoie de comportament onorabil şi caracter integru pentru a evita orice soi de compromis.

Sunteţi în floarea vârstei. Trăiţi-vă tinereţea! Păstraţi-vă sănătatea! Căutaţi binele, adevărul! Și nu este ușor a afla adevărul, căci adesea se stârneşte confuzie ca să nu mai deosebim binele de rău şi să se înceapă naufragiul istoric al acestui popor.

Să avem curajul de a mărturisi adevărul, de a iubi viaţa, căci fricile ne blochează şi nu putem înmulţi darurile. Femeia are darul de a naşte. Familia este importantă. O mamă şi un tată, aceasta este adevărata libertate! Fără familie nu există ordine socială.

Să nu stăm cu mâinile în sân! În numele urmaşilor noştri și în limitele bunei cuviinţe, fiecare să aibă urechea aplecată pe inima poporului și să facem binele. Să nu să se teamă nimeni să ajute femeia şi copilul nenăscut.”

Nadejda Usatîi a oferit în dar bibliotecii Liceului Internat Sportiv un set de cărți, iar elevii și profesorii prezenți au primit calendare de buzunar, pliante informative și reviste „Pentru viață”.

Sincere mulțumiri administrației Liceului, în persoana doamnei Ludmila Șalaru, director adjunct educație, pentru frumoasa colaborare.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață