Lecții de viață pentru copiii ,,Casei Gavroche”

 

La data 5 mai anul curent Centrul de reabilitare socială a copiilor ,,Casa Gavroche” a avut ca oaspete pe Nadejda Usatîi, președintele Asociației ,,Moldova pentru viață”, care s-a prezentat în fața beneficiarilor cu o informație foarte utilă şi actuală pentru dezvoltarea copiilor. Tema discuției a fost ,,Viața e un dar” iar pe parcursul activității copii au desenat, au comunicat dar și au avut posibilitatea de a-și verbaliza dorințele legate de propriul viitor.

Fiecare dintre noi am primit daruri care trebuie să fie apoi înmulțite, puse în valoare. Observ că fiecare ați vorbit despre talente, preferințele, aptitudinele pe care le aveți, apoi le-ați desenat. Nu toți avem aceeași gândire, putere de a învăța și a lucra, dar datorită acestei varietăți putem împreună construi lucruri frumoase.

Dacă vrem să schimbăm ceva în acestă lume, să începem cu noi. Cu toții putem face lucruri mărunte cu dragoste. Viața este un dar de mare preț, a mai spus Nadejda Usatîi.

Copii au avut parte doar de emoții pozitive și au rămas încântați de vizită. Vă mulțumim mult pentru prezență și vă mai așteptăm cu mare drag, ne-a urat Adriana Popovici, psiholog în cadrul centrului.

Mulțumim, și pe această cale, doamnei Mariana Țurcan, pedagog organizator la Centrul ,,Casa Gavroche”, care a făcut posibilă întâlnirea.

Amintim că centrul de reabilitare ,,Casa Gavroche”, oferă plasament temporar copiilor aflați fără îngrijire părintească şi are menirea să-i adăpostească şi să-i integreze în sistemul de educație precum şi în societate.

Iana Cemortan