Flori pentru mămici

 

,,Cel mai încăpător și mai sigur loc din lume este sufletul mamei.” (Irina Binder)

Asociația ,,Moldova pentru viață” a organizat astăzi evenimentul „Flori pentru mămici” din cadrul Lunii pentru viață 2018 la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

O zi deosebită, prima zi a primăverii, totul reînvie, prinde viață, bucurii și multe împliniri. Cu acest prilej, Asociația ,,Moldova pentru viață” aduce deosebite felicitări pentru femei – cele care dau viață copiilor, cum este scris și în Sfanta Scriptură ,,Creșteți și vă înmulțiți…”.

Un grup de tineri, reprezentate ale Asociației, împreună cu câteva tinere de la Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Moldova au pregătit o deosebită surpriză mămicilor care se află la Centru Mamei și Copilului, așteptând sau deja bucurându-se de venirea copilașilor. Tinerii au transmis un mesaj de felicitare mămicilor, dar și tăticilor care erau prezenți alături de soțiile lor. Totul a fost o deosebită bucurie. Mămicile au primit în dar calendare de buzunar, pliante și nu în ultimul rând floricele, care au adus bucurii și zâmbete. Ba chiar la unele dintre mămici le licăreau lacrimi din ochii lor când au mulțumit tinerilor pentru gestul lor nobil.

Copiii sunt totul. Și nu numai pentru această viață. Părintele Paisie Olaru zicea că ,,dacă fugi de copii fugi de mântuire”. Copii sunt o binecuvântare de la Dumnezeu, pentru familie și pentru societate.

În perioada 01-31 martie 2018 se vor desfășura mai multe evenimente sub egida O Lume pentru viața 2018, ceea ce va atrage atenția asupra importanței valorilor fundamentale ale vieții. Cel mai important dintre aceste evenimente este Marșul pentru viață, care va avea loc pe data de 24 martie 2018. Marșul este organizat de Asociația ,,Moldova pentru viață”. Asociația ,,Moldova pentru viață” promovează educația, cultura, valorile și respectul pentru viață umană, oferă sprijin femeilor și familiilor aflate în situații de criză de sarcină.

Prin această încurajare sperăm că aceste evenimente organizate de Asociație ,,Moldova pentru viață”, să trezească inimile oamenilor și să nu uite: copii sunt totul.

Mulțumim, și pe e această cale, doamnei Diana Vrabie, moașă de salon în ,,Terapia sarcinii” de la Centrul Mamei și a Copilului, care ne-a înlesnit punerea în practică a gândului nostru.

,,Viața este un dar pe care îl merităm numai atunci când îl dăruim.” (Rabindranah Tagore)

,,A fi tată e mult, a fi mamă e totul.” (Grigore Vieru)

Doina Flestor, studentă

Foto: Alexandra Nadane