Copiii Moldovei au nevoie de noi!

Copii reprezină nucleul unei familii și viitorul unui popor. Sensul vieții și a continuității sunt concentrate în doar două celule, care timp de 9 luni, ,,sculptează” o nouă viață, o nouă rațiune și un posibil geniu.

În scopul de a promova familia naturală și a identifica și susține femeile aflate situații de criză de sarcină, Asociația ,,Moldova pentru viață’’ a dat startul unei noi campanii informativ-educative despre etapele de dezvoltare intrauterină a fătului și susținerea femeii aflată în criză de sarcină. Cu sloganul ,,Mamă, ocrotește-ți puiul!” și ,,Tată, fii bărbat, apără copiii nenăscuți!”, campania urmărește descrierea celor mai importante stări de evoluție a fătului în perioada sarcinii. Spre exemplu: începând cu perioada de 16 zile de la concepere, copilului începe să-i bată inima; la 11 săptămâni în burtica mamei, copiii zâmbesc, iar la 27 de saptămâni, copiii recunosc vocea mamei.

Cu părere de rău, mulți dintre copiii Moldovei nu apucă toate aceste stări, fiind avortați din primele săptămâni de sarcină. Astfel se face ca într-o perioadă de 60 de ani, între 1955 și 2015, au fost avortați oficial 3 675 657 de copii. Suntem, din păcate, pe locul 6 în lume la procentul avorturilor față de populație, cu un procent de 106%, adică mai mulți copii avortați decât numărul populației actuale a R. Moldova.

Nu e cazul blamării femeilor. Statistic e demonstrat căci 60% din avorturi se fac din cauza presiunilor asupra femeii din partea bărbaților/partenerilor sau a altor persoane și abandonarea acestora.

Campania a prevăzut distribuirea în toată țara a 2000 de afișe ce au fost tipărite, precum și a 2000 de pliante informative cu sloganul: ,,Cum am apărut?”

 

Sofia Țurcan, mamă a doi copii

 

septembrie 21, 2017

Etichete: ,