Activitate pro viață la Cruglic

 

La data de 29 martie, Biserica din satul Cruglic în colaborare cu Liceul Teoretic din aceiași localitate, au organizat o frumoasă activitate ce promovează viața. Prin această acțiune se dorește ca tinerii să trăiască viața frumos și plăcut lui Dumnezeu, astfel punând accent pe valorile moștenite de la părinți și la rândul lor transmise urmașilor.  S-a vorbit despre viață fără violență, viață bazată pe respect reciproc, familii înconjurate de copii și fără avorturi, etc.

Invitatul activității a fost Nadejda Usatîi, președintele Asociației Obștești „Moldova pentru viață”, care a vorbit elevilor despre bucuria de a avea o familie și copii, dar și despre consecințele unui avort. Preotul Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din localitate a vorbit prezenților despre importanța creării unei familii bazată pe valori, aducând exemple de familii ce își educ copilașii în bună înțelegere, fiindu-le exemplu bun în toate. 

După activitatea din cadrul Liceului, cu toții am mers într-o procesiune de drum al crucii spre biserică, unde împreună ne-am rugat Bunului Dumnezeu mulțumindu-I pentru viață și am cerut să ne țină părinții sănătoși.

Mulțumim mult administrației Liceului împreună cu personalul didactic pentru implicare și frumoasa colaborare!

Menționăm ca luna martie este dedicată activităților pentru viață. Anul acesta în Republica Moldova s-a organizat în luna martie activități pentru viață în peste 160 de orașe și localități.

Sursa: nicolaeciobanu.wordpress.com, 30.03.2018

martie 30, 2018

Etichete: , ,