Activitate la Ungheni: Ce este criza de sarcină și cum putem ajuta?

La data de 4 septembrie 2022, Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, a fost invitată să susțină o comunicare intitulată ,,Ce este criza de sarcină și cum putem ajuta?”, în cadrul conferinței ,,Ocrotirea Familiei creștine și lupta împotriva avorturilor”, organizată de către Episcopia de Ungheni și Nisporeni – ITO-EUN ediția 2022.

Criza de sarcină este o situație des întâlnită în rândul femeilor însărcinate din întreaga lume, atunci când motive externe presează pentru avort. Femeile în criză de sarcină se simt lipsite de sprijin, se confruntă cu tristețe, confuzie, frică, disperare, abandon. Aceste realități ale crizei de sarcină trebuie puse mereu în lumină pentru ca oamenii să le cunoască și, treptat, generațiile viitoare să înțeleagă puterea bună pe care o au în a salva viețile copiilor și ale părinților și să transmită un puternic vector de iubire și sprijin pentru femeile însărcinate și pentru copiii nenăscuți.

Noi suntem legați și conectați cu copilul care sosește, cu femeia care-l poată, cu familia, cu strămoșii și urmașii noștri. Asta ne obligă să ne asumăm mai multe responsabilități, ceea ce presupune mai mult efort și o mai mare deschidere către frumusețea vieții.

Mulțumim și felicitări organizatorilor pentru această conferință de mare actualitate pentru tineri.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

Foto credit: Episcopia de Ungheni și Nisporeni