Activitate la Nisporeni: Cultivă adevărul și vei dobândi frumusețea vieții

Aceasta a fost tema întâlnirii elevilor claselor a VII-a – a IX-a de la IPG ,,Ștefan cel Mare” din orașul Nisporeni, din 25 februarie 2020. În calitate de invitat și vorbitor a fost Nadejda Usatîi, reprezentanta Asociației Moldova pentru viață.

O viața frumoasă, o familie frumoasă – oricine și le dorește. Dar nu toți le au. Oare de ce? Sunt unii norocoși și alții nu? Sunt unii sortiți să aibă parte de bucurie și alții nu?

Undeva, în adâncul nostru, simțim că răspunsul cel mai sincer și mai adevărat este conform vechiului proverb „cum îți așterni, așa dormi”.

De când faci primele alegeri în viață și apoi, pe tot parcursul vieții, orice alegere pe care o faci deschide un drum și închide altul. De aceea, e ideal ca încă de mici, apoi din adolescență, mai târziu în tinerețe, apoi în viața de familie să fim conștienți că ceea ce alegem ne determină viitorul. Și ceea ce alegem și facem în familie, în grupul de prieteni va fi modelul în mic pentru ceea ce vom face în societate.

Dacă nu te poți ocupa de viața ta, de familie, oare te vei putea ocupa de altele în societate, oare vei putea sprijini și bucura pe alții?

Sigur, lucrurile bune sunt greu de făcut, dar de la lucrurile mărunte bune și până la lucrurile mari bune, acestea și nu altceva dau bucuria vieții. Prin ele și nu prin altele intrăm în comuniune cu Dumnezeu și cu ceilalți oameni.

Să fim sinceri și să recunoaștem adevărul acolo unde este și să fugim de neadevăr. Dacă te ții de adevăr, integral, știi să dăruiești celor din jur bucuria măreață: dragostea. Dragostea comunică adevărul, te întărește sufletește și îți oțelește firea.    

În sălașul familiei apare omul și acolo el trebuie să fie protejat. Este un adevăr de care dacă nu ținem cont nu vom merge pe drumul cel bun al vieții noastre. Iar ocrotirea copilului și revărsarea dragostei asupra lui începe de când este în burtica mamei. Avortul rănește și femeia, nu doar curma viața copilului. Nu lăsați avortul să sfâșie dragostea unică dintre mama și copil, ci sprijiniți femeile în criză de sarcină să nască pruncii a căror inimă bate sub inima lor! Este o primă alegere bună, pe care se poate apoi clădi o viață frumoasă.

La finalul întâlnirii, Nadejda a oferit în dar bibliotecii gimnaziului un set de cărţi, precum şi reviste ,,Pentru viaţă”, numărul pe anul 2019 – ,,Unic din prima secundă” tuturor tinerilor şi profesorilor prezenţi.

Aducem sincere mulţumiri Preotului Petru Ciobanu pentru frumoasa inițiativă, Doamnei Eugenia Negru, Director al gimnaziului, pentru călduroasa primire, precum şi tuturor participanţilor pentru bunăvoinţă. Dorim să dezvoltăm această colaborare în continuare, spre folosul elevilor și al societății.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață