Activitate cu absolvenții Colegiului de muzică ,,Ștefan Neaga”: Prin armonia muzicii la armonia vieții

Astăzi, 3 iunie 2021, a avut loc Concertul absolvenților din cadrul Centrului de Excelență în Educație Artistică ,,Ștefan Neaga” din Chișinău. Evenimentul a fost organizat la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, a fost invitată să transmită un gând adolescenților.

Marele Constantin Noica ne învață că numai cultura ne vindecă de vulgaritate. Muzica aparține culturii și poate să ne fie vindecătoare, dar poate să fie și ispitită de imoralitate.

La fel ca și viața unui tânăr care aspiră către un viitor luminos, se poate clădi pe armonie, dar poate fi și ispitit de căderi.

Alexandru Macedon între 20 de ani și 30 de ani a creat un imperiu uriaș și o cultură solidă. Sfântul Împărat Constantin cel Mare, pe care-l sărbătorim astăzi, a construit o nouă capitală – orașul Constantinopol care timp de o mie de ani va fi capitala creștină a Imperiului Roman. Împăratul Constantin a avut conștiința faptului că a fost chemat de Dumnezeu la o lucrare sfântă.

Armonia muzicii te învață să fii coerent în viață. Fără repere ferme, sufletul se poate pierde. Gândiți-vă la popoarele care și-au făurit o istorie prin tinerii lor, care și-au croit un viitor pe copiii născuți și nenăscuți, căci pe ei se reazemă un neam responsabil față de viitorul său.

La final, Nadejda a transmis felicitări și drum bun în viață absolvenților colegiului.

Sincere mulțumiri Doamnei Aliona Panus, profesor de dirijare la CEEA ,,Ștefan Neaga”, Catedra Instrumente Populare, pentru invitație, și tuturor pentru bunăvoință. 

Sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, spre folosul tinerilor și al societății.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață