,,Avort la domiciliu” pe fundalul pandemiei de COVID-19, lansat în Moldova. Avortul medicamentos versus binele femeii?!
© Liveaction.org
În Republica Moldova a fost lansat Serviciul de avort medicamentos prin telemedicină în timpul pandemiei de Covid-19. Proiectul pilot a fost implementat pentru o perioadă de doi ani.
Cine se preocupă de ,,binele” femeii și care sunt foloasele acestui experiment?
Industria avortului (aliat al Organizației Mondiale a Sănătății) [1] face un experiment asociativ, folosindu-se de pandemie pentru a extinde ideea falsă că avortul este ,,binele femeii”, pe un eșantion semnificativ – Republica Moldova. De ce aici? Pentru că e o țară săracă și rentabilă din acest punct de vedere, criteriu care stă la baza selecției ,,grupului de cobai” în plină pandemie de Covid-19.
Ideologia pro-avort pune presiune pe instituțiile statului (Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Departamentul Medicină Primară) pentru a-și promova agenda agresivă sub masca pandemiei. Statul din ce surse finanțează avortul și câte avorturi ar deconta?
Dar de ce această filosofie a avortului prin telemedicină este una eronată?
Mulți oameni de știință și numeroși medici cunoscuți au afirmat cu certitudine că VIAȚA UMANĂ ÎNCEPE LA CONCEPȚIE (concepția este momentul în care ovulul este fecundat de spermatozoid, aducând la existență zigotul, care este un individ distinct genetic). Copilul are ADN unic, diferit de cel al părinților biologici. Dr. M. Matthew Roth, de la Universitatea Harvard, a relatat: ,,Este corect din punct de vedere științific să spunem că viața umană începe la concepție”. Un alt studiu realizat la Universitatea Oxford a arătat că primele bătăi ale inimii apar la doar 16 zile de la concepție. Concluziile sunt bazate clar pe fapte biologice.
Este evident că această ,,metodă sigură” – adică pilula abortivă – distruge vieți nevinovate. Iar acest lucru se numește crimă.
Părinții au obligația legală de a apăra drepturile și interesele copilului, de a-i oferi protecție, siguranță, ocrotire. Iar VIAȚA ESTE PRIMUL DREPT AL OMULUI! Și în cazul copiilor nenăscuți părinții ar trebui să fie responsabili. Ar trebui să ocrotească viețile celor mai mici și mai vulnerabile ființe umane dintre câte există:– bebelușii din pântece.
,,Avortul medicamentos prin telemedicină pentru femeile și pentru adolescentele din mediul rural…” [2] urmărește, de fapt, lărgirea utilizării pilulelor pentru avort, ceea ce permite ca pastilele mortale să ajungă în mai multe localități din țară. E, la mijloc, un interes financiar masiv pentru industria avortului. Telemedicina este una dintre strategiile care împinge avortul (mai ales în timpul pandemiei!) în localitățile îndepărtate, extinzând astfel accesul pacienților.
Procedura de autogestionare a avortului prin telemedicină prevede ca pacienta de la distanță să cumpere așa-zisele ,,medicamente” de la o farmacie din localitate. Alternativa ar fi ca pastilele să fie expediate prin poștă sau prin curier. (Ar putea ajunge și la un copil de 6, 7 etc.)
Complici la curmarea de vieți omenești devin, pe lângă medici, oamenii obișnuiți transformați în „furnizorii de avort”: farmaciștii, transportatorii poștali, curierii poștali, șoferii care livrează coletele, dar și creatorii unor pagini web special concepute în acest sens.
Ce spun statisticile?
În SUA, spre exemplu, în conformitate cu REMS (Strategiile de evaluare și diminuare a riscurilor – un program al statului american), pilule pentru avort nu pot fi distribuite decât într-o clinică sau într-un spital autorizat, care are capacitatea de a gestiona urgențele sau de a direcționa pacienta spre un loc în care poate primi ajutor de urgență în caz de posibile complicații grave, inclusiv în caz de infecție sau hemoragie. Femeile au murit în urma administrării pilulelor de avort. [3]
În plus, statisticile arătă că există o șansă de 2-9% ca pilula abortivă să eșueze, ceea ce determină necesitatea îngrijirii de urgență. [4]
Pilula a fost responsabilă pentru cel puțin 22 de decese de când a trecut în 2000, nenumărate alte femei suferind complicații grave, inclusiv aproape 600 de femei au avut mult de suferit în urma hemoragiilor și au avut nevoie de transfuzii. [5]
Rick Snyder, fostul guvernator al statului Michigan, a declarat pe blogul său personal: ,,Avortul nu examinează niciodată pacientul. E mai ieftin ca Planned Parenthood (lanț de clinici pro-avort din SUA) și alte facilități de avort să dea pastila de avort fără a avea un medic în echipă și mai periculos pentru femei, pentru că lipsește suportul și mai accentuat de îngrijire necesară pentru urmărire post-avort. [6]
Multe femei răvășite de durere continuă să vorbească [7] despre experiențele traumatizante prin care au trecut, folosind pilula abortivă. Ignorând cu desăvârșire aceste statistici și mărturiile despre suferințele cumplite ale acestor femei, ideologia pro-avort prezintă această metodă drept ,,foarte sigură și eficientă”, jucând Ruleta rusească cu viețile femeilor.
Există soluții?
Avortul implică milioane de vieți. Iar societățile moderne participă tacit la comiterea acestor crime.
Prin simetrie, construirea unei societăți sănătoase se face ocrotind binele femeii, și protejând viețile copiilor nenăscuți.
Pentru orice femeie, avortul este o traumă care nu o uită niciodată. Rănile fizice și psihologice pe care le produce o asemenea experiență sunt greu de vindecat.
Pentru a proteja viața copiilor nenăscuți, pentru a apăra viețile părinților și viitorul nostru este necesară nu doar o atitudine pro-viață, ci și o practică pro-viață.
Exemplele de bune practici pe scară instituțională largă se găsesc în Statele Unite.
Susținătorii vieții din SUA au căutat să ajute femeile în criză de sarcină să rezolve problemele care au declanșat criza.
Ca urmare, în SUA sunt mai mult de 2.800 de centre de sprijin în criza de sarcină. Femeile care apelează la servicii de consiliere și sprijin în criza de sarcină beneficiază în mod gratuit de tot ce au nevoie pentru a depăși criza de sarcină – de la consiliere psihologică, religioasă, juridică, până la oferirea de alimente, serviciu, locuință. Acolo, dragostea de aproapele a depășit cu mult marketingul celor 600 de clinici din țară în care se fac, întotdeauna contra cost, avorturi la cerere.
Anual, aceste Centre de Sprijin pentru Femeia Însărcinată din SUA ajută circa 300.000 de femei să aleagă viața copiilor lor!
Republica Moldova are mare nevoie de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, unde acestea să poată beneficia, la cerere, de consiliere psihologică gratuită și de sprijinul unui asistent social specializat în criza de sarcină. De aceea susținem înființarea de centre care să dezvolte programe și activități de educare și sprijin cu personal calificat și să ofere servicii gratuite femeilor însărcinate, adolescenților și familiilor tinere.
Moldova de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți și este firesc să îi protejeze.
Biroul de presă AO Moldova pentru viață
[1] https://www.facebook.com/protectiesocialamoldova/videos/265332767983434/
[3] https://www.liveaction.org/news/planned-parenthood-national-telemedicine-includes-abortion
[4] https://www.liveaction.org/news/incomplete-abortion-pill-thousands-emergency-care/
[5] https://www.fda.gov/media/112118/download
[6] https://rlmblog.blogspot.com/2019/01/farewell-to-rick-snyder.html
[7] https://www.liveaction.org/news/3-women-abortion-pill-horro/
Surse recomandate:
www.stiripentruviata.ro