Activitate la Soroca: Tinere, apără viața copiilor nenăscuți și sufletul mamelor!

Aceasta a fost tema întâlnirii elevilor Colegiului Pedagogic ,,Mihai Eminescu” din or. Soroca de luni, 15 aprilie 2019. Împreună cu tinerii a fost Nadejda Usatîi, președintele Asociației Moldova pentru viață, care a răspuns invitației PS Ioan, Episcop de Soroca, de a participa în calitate de conferențiar la la această întâlnire dedicată tinerilor de a sprijini darul vieții.

Mântuitorul Iisus Hristos s-a adresat unui tânăr mort cu cuvintele „Tinere, ție îți zic, scoală-te!” L-a înviat din morți pentru el, pentru mama lui care era văduvă și care nu avea alt copil, pentru societatea în care era chemat să lucreze binele.

Când ne gândim la câtă durere și moarte este în societatea noastră, dar și la dragostea și purtarea de grijă a lui Dumnezeu pentru oameni, parcă auzim aceste cuvinte răsunând în sufletul nostru: „Tinere, apără viața copiilor nenăscuți și sufletul mamelor!”

Tinerii sunt cei chemați să înțeleagă ce este omul și cum poate fi ajutat omul, căci fără aceste înțelegeri nu își vor trăi cu rost viața.

Tinerii simt cu sufletul și pot să cultive în mintea și în activitatea lor că fiecare viață este un dar. Că respectul pentru viața umană, indiferent de caracteristicile personale ale omului, precum vârstă, sex, inteligență, frumusețe, putere, sănătate, statut social etc., ne face oameni – oameni care iubesc și care poartă de grijă semenilor.

Tinerii au nevoie să afle ce este criza de sarcină, care sunt principalele cauze ale crizei de sarcină. Au nevoie și să știe care sunt  consecințele avortului, care sunt traumele post-avort. Să nu ascundem de ei primejdiile și durerile, căci nu vor știi să le evite!

Aflând aceste realități, tinerii înțeleg necesitatea de a acorda sprijinul necesar femeilor însărcinate afectate de criza de sarcină și mamelor cu copii aflate în situații dificile.

Dar, în general, o minte de tânăr pătrunsă de înțelegerea miracolului vieții și de omenie față de aproapele își va spori prețuirea și recunoștința față de femeile însărcinate, cele care au o contribuție unică la nașterea fiecărei persoane.

Întâlnirea cu elevii Colegiului a fost încă un prilej de a vedea cât de necesară este dezvoltarea unei educații pentru viață, care să pregătească adolescenții pentru viața de familie și să îi ajute să evite riscurile comportamentelor neadecvate. Cum vei putea ajuta, dacă tu însuți nu ești sănătos, echilibrat?

Nadejda Usatîi a oferit în dar bibliotecii Colegiului un set de cărți, precum și pliante informative și reviste ,,Pentru viață” tuturor celor 300 de elevi și profesori prezenți.

Aducem cordiale mulțumiri PS Ioan, Episcop de Soroca pentru frumoasa inițiativă, precum și administrației Colegiului, în persoana doamnei Tatiana Vișniovaia, directorul instituției, pentru călduroasa primire și sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare.

Biroul de presă AO Moldova pentru viață